.

Imatge del 3de10fm carregat per la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona en la diada.. Foto: Ton Montero

Santa Tecla ha viscut aquest diumenge una Diada agredolça en què la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha aconseguit carregar el 3 de 10 amb folre i manilles en primera ronda.

En una plaça de la Font plena de gom a gom, la Jove ha descarregat el 9 de 8 en tercera ronda i han carregat el pilar de 8, després d’un intent desmuntat del 4 de 9 amb folre i l’agulla en segona ronda i, en quarta ronda, un altre 4 de 9 amb folre que ha quedat en intent.

Cinc de vuit dels Xiquets descarregat. Foto: Ton Montero

Els Xiquets de Tarragona han descarregat el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre, el primer de la temporada, i se’ls ha resistit el 4 de 9 amb folre, que han deixat en intent desmuntat. Els Xiquets del Serrallo han descarregat el 5 de 7 i el 3 de 7, mentre que el 2 de 7 els ha fet llenya. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han completat el 3 de 8, el 2 de 7 i el 4 de 8.

El 3de8 de Sant Pere i Sant Pau. Foto: Ton Montero

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han estat els encarregats d’obrir plaça, i ho han fet amb un 3 de 8 que han descarregat de forma suau. Quan falten dues setmanes pel Concurs de Castells, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha sortit amb força i ha plantejat el 3 de 10 amb folre i manilles, que només han aconseguit carregar.

El castell ha acabat fent llenya amb una forta caiguda. Amb tot, l’han celebrat amb càntics i abraçades. Els Xiquets de Tarragona han optat pel 5 de 8, però l’han deixat en intent desmuntat en la primera ronda. Per últim, els Xiquets del Serrallo han tornat amb el 5 de 7, que han descarregat.

En segona ronda, els de la camisa verda han descarregat el 2 de 7. La Jove ha intentat, en segona ronda, el 4 de 9 amb folre i l’agulla. Els Xiquets de Tarragona han descarregat el 5 de 8. La tremolor en la descarregada de la catedral ha fet treballar els castellers, que se n’han sortit. Finalment, els Xiquets del Serrallo han plantejat el 2 de 7, però el castell ha acabat fent llenya abans que l’enxaneta fes l’aleta.

El 5 de 7 de la colla dels Xiquets del Serrallo. Foto: Ton Montero

En tercera ronda, la plaça de la Font ha pogut veure quatre castells descarregats. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han descarregat el 4 de 8, que han pogut celebrar. La Jove ha optat per un castell habitual, el 9 de 8, que han descarregat amb serenitat. El moment més dolç per als Xiquets de Tarragona ha arribat en aquest punt, quan han treballat de valent per descarregat el 3 de 9 amb folre. Els Xiquets del Serrallo han tancat la tercera ronda completant un 3 de 7.

El 4 de 9 amb folre ha estat el castell que s’ha resistit durant la diada de Santa Tecla, tant a la Jove com als Xiquets. En quarta ronda els dos n’han fet un intent desmuntat. Els del Cós de Bou, l’han deixat en intent quan estaven a punt de carregar-lo. Els del Serrallo han descarregat el 4 de 7. Finalment, la Jove ha carregat el pilar de 8 amb folre i manilles, que ha cedit; mentre que els Xiquets han descarregat un 4 de 8 serè per tancar una bona actuació.

La diada de Santa Tecla ha començat amb retard i s’ha allargat fins passades les quatre de la tarda. A l’inici de la jornada, s’ha desplegat una estelada enmig de la plaça, mentre part del públic ha mostrat pancartes per la llibertat dels polítics presos. Des del balcó de l’Ajuntament, des d’on grups municipals i equip de govern segueixen la diada castellera, alguns regidors de les formacions independentistes han desplegat estelades i pancartes per la llibertat dels líders empresonats. Des d’aquest punt també ha seguit la jornada l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha rebut una sonora xiulada a l’inici de la diada i crits de ‘Ballesteros, dimissió’.

Sílvia Jardí – ACN