.

L’associació veïnal La Unió de Sant Pere i Sant Pau enceta el plat fort de les festes del barri aquest divendres. Amb un extens programa d’actes que finalitzen el pròxim diumenge dia 2 de setembre, el primer tret fort serà l’apertura aquest divendres a partir de les 18.00 hores de la Fira comercial dels botiguers a la plaça Cuba, entitat encarregada del pregó. Aquesta rrencada de la festa estarà amenitzada per balls i música i amb la quarta edició de la Baixada Sangria. Amb la participació de la Colla de gegants La Unió, el recorregut s’iniciarà al CAP per dirigir-se posteriorment a l’Església, la plaça de la Sardana, damunt del Pont, Camí del Pont del Diable i acaba a la plaça Cuba. Tot just en aquest punt es donarà inici, aproximadament cap a les 23.30 hores, de la XII Festa de la Sangria amb l’Orquestra Mediterrànea.

El dissabte l’accent estarà posat en les competicions esportives (ciclisme, bàsque i voleivol) i tindrà com un dels punts d’encontre el vermut popular de les 12.00 hores. Posteriorment, la Fideuà solidària de les 14.00 hores anirà enguany en benefici de la Lliga contra el Càncer. Una bona prèvia a la diada castelleres de les 18.00 hores, amb l’actuació de la colla de Sant Pere i Sant Pau, la dels Xiquets de Vila-seca i els Brivalls de Cornudella.El dissabte es tancarà amb el sopar de Germanor i el Ball de Festa Major a càrrec de l’orquestra Aura.

Pels matiners diumenge ofereix d’entrada el torneig d’escacs de partides ràpides i la trobada d’intercanvi de plaques de cava, així com també la de puntaries. Tot plegat, preàmbul de la cercavila de gegants i elements festius (12.00 hores, sortida plaça de Cuba). Les festes acabaran amb una proposta de zuma, una exhibició de ball de country, el recital d’havaneres protagonitzat pel grup Mar Endins i la Festa de l’Escuma.