.

.

TOTS 21

Sandro Rosell. Foto: Fichajes.com

Sandro Rosell ha dimitit com a president del Barça en un gest inusual i sorprenent que ha anunciat aquesta tarda després d’una reunió de la junta directiva blaugrana. Ho fa pel cas del fitxatge de Neymar, on està essent investigat i podria ser imputat per falsedat documental per presumpta distracció.

Josep Maria Bartomeu és el successor de Sandro Rosell a la presidència. Així ho ha decidit la junta directiva aquest dijous, després que Rosell presentés la seva renúncia. Bartomeu serà president del Barça fins a final de mandat, el 2016.

Josep Maria Bartomeu

La renúncia de Rosell arriba després que el jutge Pablo Ruz hagi admès a tràmit aquest dimecres la querella pel fitxatge de Neymar. Rosell ha explicat en una compareixença a davant dels mitjans que dimiteix perquè no vol que “atacs injustos afectin negativament la gestió i la imatge del club”.

Davant d’una sala de premsa plena a vessar i en una compareixença sense preguntes el ja expresident del Barça ha llegit un comunicat en què s’expressava així: “No vull que atacs injustos afectin negativament la gestió i la imatge del club, i és per això que penso que la meva etapa aquí ha acabat. I ara, acollint-me als estatuts del club, he presentat la meva dimissió com a president del Futbol Club Barcelona amb caràcter irrevocable”.

El nou president, al seu torn, ha ocupat el càrrec de vicepresident primer i vicepresident de l’àrea esportiva del club blaugrana, des de l’elecció de Sandro Rosell com a President el juliol de 2010. També va formar part de la directiva de l’ex president Joan Laporta, del 2003 al 2005, com a responsable de la secció de bàsquet. Al juny del 2005, va dimitir juntament amb Sandro Rosell i Jordi Moix per discrepàncies amb Laporta.