.

.

TOTS 21

Sandra Ramos, durant la roda de premsa d’aquest dimarts. Foto: PSC

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha resumit aquest dimarts en roda de premsa el primer any del govern ERC-Comuns com un any ple “d’oportunitats perdudes”: “Som conscients que ha estat un any difícil, però de l’adversitat sorgeixen oportunitats i aquestes s’han deixat perdre”. Ramos afirma que la majoria de projectes han estat els que ja estaven planificats de l’anterior govern socialista i ha enumerat diferents projectes com la Rambla del Pilar, els nous autobusos presentats fa pocs dies o el Rambla Science.

Per al PSC, aquestes “oportunitats perdudes” són la renúncia al torneig 3×3, al centre de tecnificació o, més recentment, al Mundial d’Handbol Femení, entre d’altres. “Aquests esdeveniments no només ens hagueren deixat un alt impacte econòmic, sinó que potenciaven la ciutat per ser un referent com a turisme esportiu, complementant l’oferta cultural i patrimonial”, afirma Ramos. També critiquen l’escapçament d’àrees tant importants com Turisme, Educació i Mitjans de Comunicació: “van cometre l’error de fer fora als seus gerents quan encara no hi havia substituts”.

Segons Ramos, com a colofó d’aquest inici de mandat han comès una errada estratègica com la de deixar la Diputació: “Liderar la ciutat significa ser un referent al territori” i segons els i les socialistes aquesta decisió comporta una pèrdua de lideratge territorial, ja que la Diputació serà clau en la reconstrucció socioeconòmica. A més, la marxa de la consellera Castel de la conselleria de Turisme és “una decisió que arriba un any tard” i deixa una àrea escapçada i sense planificació, en un moment crític pel sector.

La portaveu socialista ha qualificat la seva oposició de responsable i contundent: “quan Tarragona ha necessitat unitat, el PSC sempre ha estès la mà al govern municipal. Tant en l’accident d’IQOXE estant al costat dels veïns i veïnes, com en tota la crisi de la Covid-19”. Ramos afirma que com a “partit de govern que som” han presentat les 40 propostes per a la reconstrucció socioeconòmica de Tarragona, 18 al·legacions als pressupostos municipals per millorar la ciutat i han proposat diferents campanyes com el ‘Pugem a Tarragona’ per donar impuls al comerç de proximitat.

Redacció