.

.

TOTS 21

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa després de la cimera informal a Versalles. Foto: Nazaret Romero

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha assegurat aquest divendres que l’executiu comunitari proposarà mesures per desvincular els preus del gas i l’electricitat aquest mes. En la roda de premsa posterior a la cimera informal a Versalles (França), Von der Leyen ha dit que posaran sobre la taula “opcions per limitar l’efecte contagi” del preu del gas en el de l’electricitat, en la línia del que apuntava la comunicació presentada per Brussel·les aquesta setmana. L’alemanya ha defensat les propostes de l’executiu comunitari per regular els preus en “circumstàncies excepcionals com les actuals”. Von der Leyen també ha anunciat que al maig presentaran propostes per “optimitzar el disseny del mercat elèctric”.

En la roda de premsa posterior a la trobada, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha advertit que tirarà endavant mesures a nivell estatal si no hi ha un acord entre els líders aquest mes per fer front al preu de l’energia. En aquesta línia, Sánchez ha instat França a “parlar honestament” sobre les interconnexions energètiques com el gasoducte Midcat. El president ha dit que ha abordat la qüestió amb el seu homòleg francès, Emmanuel Macron, en una trobada en què s’abordava com reduir la dependència energètica de Rússia i, en conseqüència, de com millorar la interconnexió energètica del club comunitari. Per Sánchez, abordar la qüestió és un “deure” dels dos països davant una situació “d’urgència”. Durant la trobada, Sánchez ha defensat el Midcat com un projecte estratègic que cal finançar amb fons europeus.

Redacció