.

.

TOTS 21

Una urna de votació l’1-O a Tarragona

El Departament de Salut de la Generalitat s’ha vist obligat a emetre un comunicat informant del nombre de persones ferides l’1-O i del tipus de lesions i tractaments que se’ls va fer donada la polèmica generada per l’escepticisme mostrat pel Govern central sobre les dades.

Així, ja són mes de mil les persones que van ser ateses a Catalunya a conseqüència de l’atuació policial. Al Camp de Tarragona van ser 50 les persones ateses durant quatre dies, de l’u al 4 d’octubre. El dia 1 van ser 48, i els propers dies, dos més. Contusions i policontusions van sovintejar, així com les lesions de tipus lleu, segons les dades de Salut.

Al Camp de Tarragona es va atendre pacients als CAPs del Morell, Montblanc, Sant Salvador i Torreforta, i als hospitals Joan XXIII, de Reus i Pius de Valls.

El dia 1 d’octubre es van atendre i diagnosticar un total de 991 persones. D’aquestes, 214 van ser ateses pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i 777 als centres sanitaris (38 centres hospitalaris, 40 CAP/PAC i 14 CUAP). Entre els dies 2 i 4 d’octubre es van atendre 75 persones més en centres sanitaris, també a conseqüència de les lesions del dia 1. En total, doncs, el nombre de persones ateses entre l’1 i el 4 d’octubre va ser de 1.066 persones, afirma Salut.

Durant el dia del referèndum, les lesions més comunes de resultes de les càrregues policials van ser les contusions –un 43,9%–, les policontusions –38,6%– i les ferides –5%–. Un 68,3% de les persones ateses van ser homes i un 31,7% dones i va haver-hi cinc persones ferides greus. Entre aquestes 991 persones ateses, va haver-hi dos menors d’edats de menys d’11 anys i 23 persones d’edat superior a 79.

Pel que fa a les 75 persones ateses entre el 2 i el 4 d’octubre, les lesions més freqüents van ser contusions –53,3%– i policontusions –40%–. Un 69,3% de les persones ateses van ser homes i un 30,7% dones, i va haver-hi 2 ferits greus.

A hores d’ara no queda cap ferit ingressat en un hospital.

Cal destacar que entre les persones ateses el dia 1 d’octubre –991– es van comptabilitzar 64 casos relacionats amb episodis d’angoixa o lipotímies que es van produir en el mateix lloc de les càrregues. Els trastorns emocionals relacionats amb les càrregues que s’han donat a partir del 2 d’octubre s’estan comptabilitzant en el marc del programa especial que va anunciar el conseller de Salut, Antoni Comín.

Accediu a l’informe complert en aquest enllaç.