.

.

TOTS 21

Protestes dels sindicats a l'Hospital Joan XXIII per demanar el funcionament 24h de la Unitat d'Hemodinàmica. Foto:Tarragona21

Protestes dels sindicats a l’Hospital Joan XXIII per demanar el funcionament 24h de la Unitat d’Hemodinàmica. Foto:Tarragona21

El conseller de Salut, Boi Ruiz, anunciarà abans de finals de mes la data en què la unitat d’hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona passarà a funcionar les 24 hores del dia. Segons ha avançat el delegat del Govern, Joaquim Nin, la voluntat és que l’ampliació s’implementi també al Josep Trueta de Girona i a l’Arnau de Vilanova de Lleida.

Nin ha recordat que la millora ja estava prevista per aquest any, després que l’horari d’hemodinàmica d’aquests tres centres s’ampliés, el 2012, fins a les 12 hores diàries tots els dies de l’any. D’altra banda, Nin ha carregat contra el diputat Xavier Sabaté per haver dit que “el desgovern de Mas i Junqueras mata”, en relació al tarragoní mort per infart.

La Junta de Personal del Joan XXIII en reclama l’obertura 24 hores

La Junta de Personal de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha registrat, aquest dijous al matí, un escrit dirigit als màxims responsables de la Sanitat de Catalunya i de Tarragona, Conseller Boi Ruíz, Delegat Territorial de Salut a Tarragona Josep Mercadé, i Gerent Territorial de l’ICS Cam de Tarragona Pere Àngel Montserrrat, en el qual, exigeix que la Unitat d’Hemodinàmica estigui oberta les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.

Per evitar altres casos de pacients que hagin de ser derivats a Barcelona per rebre el tractament en cas de patir un Infart Agut de Miocardi (IAM), “i puguin morir o patir seqüeles importants” subratlla el comunicat, degut a una tardança en rebre el tractament que podria salvar-les-hi la vida, com va succeir el dia 25 de desembre de 2014.