TOTS 21

Salou, Vila-seca i Cambrils han consensuat una ordenança per l’ús del patinet elèctric. Les tres poblacions costaneres s’han posat d’acord en unificar criteris i tirar endavant el reglament que regularà la circulació de vehicles de mobilitat personal i bicicletes amb pedalet assistit. Hi ha bona sintonia, segons han confirmat a l’ACN els tres ajuntaments implicats.

La proximitat entre aquests tres municipis de la Costa Daurada permet una mobilitat lineal. A hores d’ara les àrees jurídiques ho estan acabant de treballar. Així ho ha avançat l’Ajuntament de Cambrils, en el balanç d’acció del primer any de mandat del nou govern, presentat aquest dilluns. Els tres partits, ERC, Junts per Cambrils i l’NMC, fan una lectura molt positiva del pacte.

Repàs del primer any de mandat a Cambrils

Els tres partits que conformen el govern cambrilenc, amb Camí Mendoza d’alcaldessa, han repassat les accions dutes a terme durant aquest primer any de mandat, que han qualificat de “complicat» per les situacions «sobrevingudes» -dues emergències climàtiques i la crisi sanitària. Entre el llistat d’accions, destaquen els treballs a tres de les rieres que desemboquen a Cambrils.

La merma econòmica de la Covid a l’Ajuntament se situa en uns tres milions d’euros, ha subratllat l’alcaldessa.

El municipi costaner presumeix de tenir les seves platges en òptim estat -oneja la bandera blava a les quatre platges. Cambrils, que també ja prepara la seva pròpia campanya promocional invertirà en els seus atractius per captar turisme durant aquest estiu. Es treballa en la projecció d’una marca única del comerç de Cambrils.

Durant el confinament, s’han seguit gestionant llicències en el teixit hoteler -el projecte de la Llosa, el Pòsit, l’ampliació del Mas Gallau, etc.- i instal·lacions d’oci. “Hem treballat perquè juliol i agost es pugui viure amb certa plenitud”, diu el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein. El consistori insisteix que l’Estat ha de deixar utilitzar els superàvits municipals per gestionar la crisi sanitària.

Els projectes no s’han aturat. Un d’aquests, que ja està prenent forma, és l’Avinguda de l’Esport. En aquest moment ja està adjudicada la redacció del projecte, tant de la la rotonda i com del pont que ha de travessar el barranc de la Verge del camí. Tal com ha explicat el primer tinent d’alcalde, Lluís Abella, també s’estan treballant tècnicament reformes importants com la Rambla Jaume I i carrers Pau Casals i Barques, o la del tram de l’Avinguda Diputació entre el Club Nàutic el Pi Rodó.

D’altra banda, en breu veuran la llum projectes planificats com l’adequació de l’avinguda Adelaida amb avinguda Baix Camp, i d’altres que s’han hagut de fer a corre-cuita fruit dels temporals com la reconstrucció de la passarel·la de vianants de Nou Cambrils per sobre la riera d’Alforja i l’arranjament del tram final del carrer Sant Jaume.

Turisme

En l’apartat de la promoció econòmica, el segon tinent d’alcalde, Oliver Klein, ha destacat el funcionament de la Torre del Llimó a ple rendiment; la creació d’una marca unitària que donarà aixopluc a totes les activitats de promoció per fomentar el comerç de proximitat, posar en valor la seva qualitat i desestacionalitzar l’activitat; les ajudes directes per fer front a la crisi que se sumen a les que ja es convocaven habitualment; i l’impuls d’un calendari gastronòmic més potent i ambiciós, que s’ha aturat per la Covid i es reemprendrà a l’estiu amb una nova iniciativa.

En l’àmbit del turisme, aquest juny s’engegarà un pla de promoció amb accions innovadores per atraure turisme de proximitat de Catalunya, Aragó, Navarra, la Rioja, el País Basc i Andorra.

A continuació, l’alcaldessa ha tancat la roda de premsa amb un repàs a les actuacions de l’àrea de la persona. En aquest àmbit, Camí Mendoza ha recordat l’obertura del Forn del Tallero com a Oficina Local d’Habitatge; el reforç de prestacions bàsiques per les persones més vulnerables; l’ampliació de l’horari del Centre Cultural; les obres de millora del bar del Casal de la Gent Gran i l’increment de places dels casals d’estiu i la tarifació social.

L’alcaldessa també ha fet especial incidència en la formació i ha enumerat algunes novetats pel curs que ve com la conversió de l’Escola Joan Ardèvol en escola institut i la posada en marxa del nou Programa de Formació Professional d’Auxiliar de Vivers i Jardineria.

Redacció – ACN