.

.

TOTS 21

Representants de la campanya ‘Compartint taula’

Representants de la campanya ‘Compartint taula’

La Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Salou i el Centre Sòciosanitari i Residència Assistida Salou mantenen per aquest 2014 la campanya Compartint taula’, aquesta és una iniciativa de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i compta amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. I té per objectiu oferir àpats, de manera temporal, a persones grans necessitades.

Per tal de sumar-se a aquesta campanya, l’Ajuntament i la Residència Assistida Salou  varen signar un acord l’any passat de col·laboració per l’impuls del projecte solidari. Iniciant-se l’acord al mes d’abril, durant aquest temps la residència està oferint gratuïtament 5 àpats diaris per a persones derivades de Servei Socials de l’Ajuntament. Els menjars han estat dinars que s’han servit de dilluns a divendres dinar a l’hora de menjador del centre.

Amb aquesta iniciativa s’ofereix alimentació gratuïta a persones grans amb necessitats socials i/o econòmiques, es vol garantir la correcta nutrició dels usuaris amb un recurs de proximitat, professional i de qualitat, i on poden rebre l’atenció que necessiten, facilitant un espai que permet fomentar les relacions socials i evitar així l’aïllament social.

Al ser un recurs de proximitat, facilita la detecció de possibles situacions de risc. A més de rebre una correcta alimentació, els usuaris d’aquesta campanya poden participar en les activitats que organitza el centre geriàtric.

Tant la Directora del Centre Sociosanitari i Residència Assistida Salou, Carme Puigdengoles com el regidor d’Acció Social Pedro Lavilla valoren favorablement i mantenen la seva continuïtat aquest 2014, tot  coincidint en que aquest any l’experiència ha estat molt positiva i necessària.