.

.

TOTS 21

Vista aèria del carrer Carles Buhigas

Vista aèria de l’avinguda Carles Buigas

L’Ajuntament de Salou inicia demà divendres un procés participatiu que busca el màxim consens de la ciutadania per poder dur a terme una intervenció global i integral a la zona de l’avinguda de Carles Buigas i el seu entorn, amb l’objectiu de renovar i regenerar aquest espai des del punt de vista urbanístic, turístic, comercial, i residencial; i d’aquesta forma que es pugui superar l’estat de degradació en que es troba actualment i es pugui fer més compatible l’activitat i els drets entre els agents que hi conviuen. A tal efecte, s’ha convocat per demà divendres a les 19,30h una reunió informativa que es desenvoluparà a la sala Europa del Teatre Auditori de Salou.

En el marc d’aquesta trobada veïnal, tècnics de l’Escola d’Arquitectura de la URV presentaran un estudi diagnosi sobre l’àmbit en qüestió, i algunes idees i propostes d’intervenció.

L’alcalde, Pere Granados, assegurava que “des de l’administració entenem que per poder transformar aquest àmbit i poder reconvertir-lo en un espai amable, atractiu, innovador i de qualitat, competitiu i de gran dinamisme, que afavoreixi els interessos de tots els actors i sectors que hi conviuen serà necessària la implicació i la col·laboració de tots”.

De fet, en aquest àmbit hi ha des d’instal·lacions turístiques i d’oci, a establiments comercials i de la restauració, a més de primeres i segones residències… Segons el batlle, “el futur d’aquest àmbit no depèn només de la iniciativa pública sinó també de la voluntat i la proactivitat dels sectors privats, que han de ser els que donin aquest impuls necessari i que podrien esdevenir referència de la regeneració de la nostra destinació turística”.

Tot i que la convocatòria està adreçada als veïns de la zona, els quals han estat convidats expressament a través d’una carta, també poden acudir altres salouencs interessats en conèixer el desenvolupament del futur d’aquesta zona tant important del municipi.