.

.

TOTS 21

L’alcalde de Salou i el president de la Diputació de Tarragona inauguren el renovat Pavelló Esportiu Salou Centre amb motiu de Tarragona 2018. Foto: David Aymerich.

A poc menys de dos mesos dels XVIII Jocs Mediterranis és l’hora de gaudir tot l’esforç realitzat al llarg d’aquests anys, des de la proposta com a candidatura l’any 2007 fins el 22 de juny de 2018 que començarà la cita olímpica per excel·lència a les nostres terres. Setze municipis són els encarregats d’acollir les proves que es duran a terme per Tarragona 2018 i, entre elles, Salou, municipi destacat de la Costa Daurada, té una importància vital com a centre mèdic dels Jocs, vila olímpica amb Port Aventura i, per sobre de tot, seu dels esports de Taekwondo i les disciplines de Vela.

Unes modalitats destacades per a les quals Salou ha fet un gran esforç i inversió, apostant de manera contundent per Tarragona 2018, creient en el projecte i finançant part del pressupost perquè, a dia d’avui, es puguin inaugurar unes reformes i noves obres dignes dels XVIII Jocs Mediterranis i que, des de ja, formen part del seu llegat per la ciutat de Salou i la seva projecció de futur per al turisme esportiu.

Un Pavelló Esportiu Salou Centre que ha reformat les seves instal·lacions i que ha pogut testejar-les en diversos actes oficials al llarg d’aquest passat 2017. Foto: David Aymerich.

En primer lloc, el Pavelló Esportiu Salou Centre acollirà les proves de Taekwondo i, per l’ocasió, la Diputació de Tarragona ha aportat un pressupost i inversió de 270.000€ per, entre d’altres, renovar el parquet esportiu de la pista, netejar la façana interior i exterior de l’espai, renovar les dutxes dels vestidors o la dotació de nou material i maquinària de fitness.

Per l’altre costat, per la celebració de les proves referents a les disciplines de Vela, l’Ajuntament de Salou –en una precisa coordinació i col·laboració amb el Port Esportiu Club Nàutic Salou– ha invertit 305.000€ per la construcció d’una Base Nàutica que té unes prestacions que aglutinen fins a 300m2 de superfície total. Un espai ubicat a la platja de Ponent del municipi i que consta de mòduls metàl·lics prefabricats inspirats en el Kuursal de Sant Sebastià distribuït i dividit en un magatzem, aules de vela, vestidors i serveis varis per la realització dels esports marítims.

La inauguració de la Base Nàutica preveu oferir i satisfer també serveis nàutics al municipi. Foto: David Aymerich.

Unes instal·lacions, tant el Pavelló Esportiu com la Base Nàutica, “que posen de manifest que volem que aquests Jocs siguin una realitat”, ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados. “Hem fet un veritable esforç per ser seu de Tarragona 2018” que és possible “gràcies a la Diputació de Tarragona en especial, l’Estació Nàutica i l’Ajuntament”, afegeix Granados, el qual creu fermament que “aquests Jocs serveixen per unir el territori i les seus que en formen part”.

Unes declaracions compartides en un dia festiu, i d’inauguració d’equipaments, per Javier Villamayor, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona i Comissionat dels Jocs Mediterranis 2018, a les que afegeix que “vindran grans atletes –a Tarragona 2018– i ens està sorprenent tot plegat” molt positiviament, “també cal destacar l’esforç que faran els mitjans de comunicació per retransmetre els Jocs” en una cobertura sense precedents en aquest esdeveniment olímpic, destaca Villamayor.

El Club Nàutic Salou ha sigut l’encarregat de gestionar i coordinar la construcció de la Base Nàutica gràcies i a través del pressupost de l’Ajuntament de Salou. Foto: David Aymerich.

“Per 10 dies de festa, 10 anys de treball”, ha continuat explicant el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. Tots “ens hem entès bé en temps molt difícils», assegura el polític i afegeix: “Ho hem fet, encara hi ha coses que estan per acabar i inaugurar” però tot són “més equipaments i millores que donen resposta primer als Jocs i sabem que després seran per a la ciutadania”, ha explicat, que ha subratllat el potencial llegat que ja ens ha deixat Tarragona 2018.

Un esdeveniment que té en Salou una seu sòlida, polivalent, de gran responsabilitat esportiva i organitzativa que, gràcies a l’Ajuntament de Salou, la Diputació de Tarragona i el Club Nàutic Salou tindrà unes instal·lacions dignes de Tarragona 2018 que, més enllà dels 10 dies de competició que portaran els XVIII Jocs Mediterranis, aquestes restaran per la ciutat durant molts anys més. Pels seus ciutadans i l’organització d’esdeveniments esportius d’alt nivell que augurin una projecció de turisme esportiu consolidada ben aviat.

David Aymerich