TOTS 21

Imatge d'arxiu d'una donació de sang

Imatge d'arxiu d'una donació de sang

El pròxim dissabte 22 de novembre, de 9 a 21 h, se celebra un cop més al Teatre Auditori de Salou, la Marató de Donació de Sang. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació i la col·laboració de l’Ajuntament de Salou i l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès.

Sota l’eslògan “A Salou, comptem amb tu!”, la ciutat acull aquesta onzena edició. En l’anterior Marató 519 persones es van apropar a la Marató de les quals 448 van fer efectiva la seva donació, posicionant Salou entre els municipis que més donacions assoleixen en una Marató. Atès el gran èxit de la passada edició,  aquest any també  es podrà fer reserva prèvia d’hora per venir a donar sang a la Marató a través del web www.donarsang.gencat.cat.

La Marató de Salou vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Aquest any durant el dia de la Marató s’han incorporat noves activitats.

Salou ja és ciutat amiga de la donació de sang

L’any passat, Salou va rebre un homenatge que posa de relleu la implicació de la ciutat amb la donació altruista de sang. D’aquesta manera, el Banc de Sang va homenatjar al municipi, en nom de totes les persones que necessiten sang a Catalunya, fent entrega d’una placa que reconeix Salou com a “ciutat amiga de la donació de sang”.

Impuls a la Marató a través de les xarxes socials

Per tal de poder compartir la necessitat de participar en la Marató així com explicar l’experiència, ja es poden enviar missatges via Twitter amb l’etiqueta #MSangSalou. Al Facebook també s’ha creat un esdeveniment específic on s’aniran publicant les millors imatges de la Marató.

El Banc de Sang compta amb l’ajuda dels més de 9.000 seguidors a Facebook i prop de 5.000 seguidors al compte de Twitter @donarsang. Entre aquests, es compta amb el suport d’institucions i entitats representants de Salou (Ajuntament de Salou, Consell Comarcal del Tarragonès, entre d’altres) que ajuden a aconseguir que el màxim de persones prenguin consciència de la necessitat de donar sang.