El serveis de la línia directa de l’R-17, posada en marxa el gener passat des de l’estació Salou-PortAventura fins a Barcelona, així com els serveis ferroviaris de la R-16 (que funcionen mitjançant una llançadora Salou-Tarragona), i que presten, actualment, el servei ferroviari amb origen i destí a Salou, han estat el motiu de la reunió mantinguda, recentment, entre l’alcalde de Salou, la directora de Serveis Centrals de PortAventura, i representants de la Secretaria de Territori i Mobilitat de la Generalitat.
Recordem que, actualment, l’estació de Salou-PortAventura té operatius i en funcionament 6 trens directes d’anada a Barcelona i 6 de tornada (línia R-17), en horaris de matí i tarda; més 6 serveis d’anada i 6 de tornada, amb transbord a Tarragona. Sense oblidar que des de l’antiga estació de Salou hi ha un servei de bus llançadora cap a la nova estació.
En aquest sentit, tant l’alcalde Pere Granados, com la representant de PortAventura, han fet notar que calia replantejar un increment del servei de trens directes per adaptar-lo a les necessitats de present i de futur, ja que consideren insuficient l’actual, perquè en un municipi turístic s’ha de valorar no solament les necessitats dels residents, sinó les necessitats d’usuaris que es desplacen per motius laborals i les necessitats d’usuaris que es desplacen per motius d’oci i entreteniment. Afegien que “si tots fem una aposta pel transport públic ferroviari sostenible, ecològic, de qualitat i suficient, i no contaminant, cal que entre tots estudiem quin és el millor servei a prestar i les condicions d’horari i freqüències”.
Davant d’aquesta petició, s’estableix el compromís d’estudiar solucions per millorar i adaptar els serveis ferroviaris de rodalies desde l’estació de Salou-PortAventura, així com donar suport als projectes ferroviaris pendents que té Salou, que han de permetre una millor connectivitat amb l’eix central del Corredor mediterrani.
En aquest sentit, des de la Generalitat es donarà suport a la implantació del ramal amb doble ample de via des de l’estació de Salou-PortAventura fins al ramal ferroviari procedent de Tarragona, tal com estava previst en l’estudi informatiu del Ministerio de l’any 2001; però també a la petició feta a ADIF per part de l’alcalde, d’obertura inmediata del servei de la nova estació provisional, ja acabada des de fa mesos.
Segons l’alcalde de Salou, “amb la col·laboració i el suport de la Generalitat en aquest nou impuls del servei ferroviari de Salou, volem guanyar en servei, en freqüència, en connectivitat; i, per tant, en quantitat i qualitat dels serveis ferroviaris, ja que entenem cal una major adaptació a les necessitats, tant personals com turístiques, oferint més possibilitats d’ús d’aquest transport”.
Equip de redacció