.

Imatge d’arxiu d’un tram del Camí de Ronda de Salou.

El govern espanyol i l’Ajuntament de Salou donen un nou impuls al projecte per a finalitzar el Camí de Ronda de Salou, paralitzat per l’anterior executiu, segons el consistori. Segons l’alcalde, Pere Granados, el Ministeri per a la Transició Ecològica preveu executar obra de forma immediata en dos petits trams del recorregut i es compromet a pressupostar la resta de l’obra en els pressupostos generals del 2019. Així, Granados assenyala que el projecte es podria acabar l’any que ve. L’Ajuntament ha invertit uns 5 milions d’euros, amb l’adquisició de terrenys inclosos, mentre que el govern espanyol n’ha d’invertir 4,5 milions d’euros més per a acabar-lo.

Els dos trams a executar aviat són el que connectarà la cala Morisca amb el Far, i el que connectarà la Punta del Cavall amb cala Crancs; que permeten la connexió continua entre el mirador del Far i la Punta del Cavall.

Segons Granados, el projecte del camí de Ronda i recuperació del litoral del Cap Salou “és una actuació de preservació de tot el patrimoni natural autòcton” i suposarà “un innegable benefici pel manteniment d’un espai de gran interès mediambiental, però també un benefici social”, pel que fa al valor afegit a activitats que fomenten la salut. D’altra banda, amb el Camí de Ronda es milloren els accessos a les cales i platges del litoral del Cap Salou.

ACN