.

.

TOTS 21

Foto de família dels signants del Convei Córner. Foto: Cedida

Foto de família dels signants del Conveni Córner. Foto: Cedida

Salou ha donat la campanada i, per primera vegada, ha decidit no adherirs-e al Coveni Córner que anualment signen ajuntaments, consells comarcals i associacions empresarials amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona per promocionar-se conjuntament amb les marques Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Durant la celebració de Fitur, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ja es va queixar de la “poca visibilitat” que tenia el municipi a l’estand de la marca Costa Daurada i va carregar contra les institucions, que “no s’adonen que la marca potent de la zona és Salou”. I avui, en la signatura del conveni, ha estat el gran absent.

Des del Patronat Municipal de Turisme de la Diputació, la seva presidenta, Meritxell Roigé, ha dit que “respectem la decisió de l’Ajuntament de Salou. En tot cas, nosaltres continuarem treballant amb el municipi per fer un treball de promoció conjunta com hem fet fins ara”. Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha explicat que enguany “hi ha dues modalitats per acollirs-se al Conveni Córner. Una d’elles és compartir taulell i disposar d’imatge gràfica conjunta, material audiovisual i en paper i l’altra tenir un taulell propi entre tres ajuntaments o associacions empresarials”. “El que fem és adaptar-nos a les peticions dels diferents signants perquè el conveni ha d’anar evolucionant”, ha afegit.

Així doncs, la marca Costa Daurada perd el seu referent, la seva capital, en la promoció conjunta, una qüestió que Llauradó ha relativitzat: “El Conveni Córner és un conveni de referència i continuarà sent igual de potent. De fet, estem parlant de 28 ens signants, amb dues noves incorporacions: la Cambra de Comerç de Reus i l’Ajuntament de la Selva del Camp”.

L’objectiu del Conveni Córner és sumar esforços i estratègies per traslladar al possible turista la diversitat i riquesa de la Costa Daurada i propiciar que la visiti. El conveni, que enguany arriba a la 19a edició, permetrà que tots els participants tinguin presència en 11 fires nacionals, estatals i internacionals i en una campanya de comunicació conjunta, sota el paraigua de la Diputació de Tarragona. D’aquesta manera, es facilita que diferents entitats turístiques públiques i privades puguin participar en aquestes accions independentment de la seva dimensió i a preus competitius.

En aquest sentit, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha assenyalat que el Córner “és una molt bona opció per als signants, i alhora una oportunitat, ja que els permet arribar millor i més lluny amb l’ajut del Patronat de Turisme de la Diputació i de les marques turístiques que gestionem: Costa Daurada i Terres de l’Ebre”. De la seva part, la presidenta del Patronat, Meritxell Roigé, ha destacat que l’acord “reforça l’estratègia al servei de les 4D: la desestacionalització, la descentralització, l’augment de la despesa i la diversificació de productes”.

La presentació del conveni ha aplegat els signants en un acte al Palau de la Diputació de Tarragona, aquest dimarts dia 14 al migdia, amb la participació de Noemí Llauradó, Meritxell Roigé i l’assistència de la vicepresidenta del Patronat, Camí Mendoza, i de la diputada Sílvia Puerto.

Enguany, i com a novetat, s’han actualitzat els mecanismes de funcionament del conveni, per tal d’atendre les noves necessitats de les diferents entitats i ens signants i alhora, continuar fent una gestió eficient dels recursos. Així, respecte a la participació a Fires, es contemplen dues modalitats: Mòdul A, amb un taulell únic i compartit amb la resta de signants que hagin fet efectiva la reserva d’espai de la fira (inclou imatge gràfica, opuscles i material audiovisual de les entitats participants), i Mòdul B, amb un espai singularitzat, dins l’espai de l’estand de Costa Daurada, amb taulell independent, dels signants que hagin fet efectiva la reserva d’espai de la fira (inclou imatge gràfica, opuscles i material audiovisual).

La inversió global i conjunta que recollirà el conveni Córner 2023 en fires, promocions, comunicació i màrqueting serà de 370.570€. D’aquesta inversió que assumeix el Patronat, es destinaran 162.470€ a la inversió en fires i promocions i 208.100 a comunicació i màrqueting.  

Les fires en què participarà
Les fires en què participaran enguany els signants del conveni són Vakantibeurs (Utrecht-Països Baixos), Holiday World (Dublín-Irlanda), ITB (Berlin-Alemanya), Andorra la Vella (Andorra), WTM (Londres-Regne Unit), Expo du Vélo (Estrasburg-França), B-TRAVEL (Barcelona), FITUR (Madrid), Navartur (Pamplona), Expovacaciones (Bilbao) i Desafío Lagos de Covadonga (Astúries).

Han signat el conveni:

  • Ens localsAltafulla, Calafell, Creixell, Cambrils, Cunit, Mont-roig del Camp, Reus, Roda de Berà, Tarragona, Torredembarra, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, la Selva del Camp, el Vendrell, Vila-Seca, Consell Comarcal del Baix Camp, Consell Comarcal de la Conca de Barberà- la Ruta del Cister.
  • Associacions empresarialsAssociació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Associació Hotelera de la Província de Tarragona, Associació Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, Associació d’Apartaments turístics de la Costa Daurada, Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona,  Associació Costa Daurada destinació de Golf i Pitch&Putt, Nàutic Parc, Priorat Enoturitme, Aquopolis, PortAventuraWorld, Federació d’Empresaris d’Hosteleria província Tarragona, Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Reus, i Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

V.Tapias