.

Imatges d’una jornada en la qual s’han repartit fins a 870 racions d’arròs entre els assistents. Fotos: Ajuntament de Salou

Salou ha celebrat aquest migdia el seu punt àlgid festiu en el marc de la celebració del 30 d’octubre. El municipi recorda avui que ja fa 29 anys que va assolir la independència després que el 30 d’octubre de 1989 el Tribunal Suprem concedís la segregació de Vila-seca. Aquest migdia els regidors de l’Ajuntament, encapçalats per l’alcalde de Salou, Pere Granados, han servit una multitudinària paella a unes 870 persones al Parc de Manuel Albinyana que s’han aplegat al voltant de les dues de la tarda en una trobada multitudinària que ha acabat amb ball.

El batlle ha destacat que “el dinar serveix per celebrar aquell 30 d’octubre en que Salou es va constituir com a municipi”. Al voltant de la paella s’han congregat unes 870 persones que han gaudit per dos euros de l’arròs, a més de pa, la beguda i les postres. Per a la paella, de grans dimensions, s’han utilitzat 200 litres de caldo; 100 quilos d’arròs, 150 quilos de carn, i 90 quilos de verdures, i s’han preparat fins a un miler de plats.

Però les activitats del dia han començat amb un esmorzar popular davant el patronat de turisme, organitzat per l’Associació d’Amics del 30 d’Octubre, la missa amb l’ofrena floral, i la cercavila d’elements populars de Salou.

Ja per la nit, la festa continuarà amb l’esclat de focs al passeig Jaume I a les 21h, i el posterior sopar del 30 d’Octubre.