.

.

TOTS 21

També s’ha aprovat pel plenari, el primer de l’any, implementar l’APP ‘Aparcar’ per a la zona blava al municipi

També s’ha aprovat pel plenari, el primer de l’any, implementar l’APP ‘Aparcar’ per a la zona blava al municipi

El ple de l’Ajuntament de Salou d’aquest migdia, el primer de l’any, ha acordat la suspensió del procediment d’atorgament de la concessió demanial de la superfície al costat del Mercat Municipal per a construir-hi un supermercat amb motiu dels recursos pendents de resolució contra la seva convocatòria i la llicència comercial que la condiciona.

Segons han manifestat des del govern es tracta d’una moratòria; per tant en cap moment el govern desisteix de tirar endavant el projecte de revitalització de la zona del mercat municipal. De fet, aquesta moratòria ha estat pactada donat que s’ha preferit aplicar el principi de prudència i esperar a que estigui resolt el contenciós que alguns dels paradistes del mercat municipal van interposar.

L’alcalde, Pere Granados, ha assegurat que amb aquesta decisió es vol seguir endavant amb el projecte, però no cedint al que pretenen alguns paradistes; que és el rescat dels 13 anys que encara els queden de concessió i on les arques municipals haurien d’indemnitzar fins a 200.000 euros per parada. “Nosaltres estem decidits a tirar endavant amb el projecte però plantegem tancar-lo durant sis mesos el mercat per escometre les obres, indemnitzar durant aquest temps, i després tornar a obrir amb un equipament renovat i que dóni vida a la zona”. En aquest sentit, ha demanat ‘responsabilitat’ als grups de l’oposició.

Cal recordar que el 21 de juny de 2018 la direcció general de comerç de la Generalitat de Catalunya va atorgar la llicència comercial necessària per a donar plena eficàcia jurídica  a l’acord del ple de 28 de febrer de 2018 d’adjudicació de la concessió. Però, un cop es coneix la impugnació de la llicència comercial, i per criteri de prudència mútuament apreciat, abans de continuar amb el procediment mitjançant la formalització de la concessió es veu justificat suspendre-ho a l’espera de la resolució del recurs. Per tant es fa un pas al costat, no enrere.

El govern ha lamentat l’actitud d’alguns paradistes que es resisteixen a veure les bondats del projecte i han recordat com, ara, a principis d’any ja ha tancat una nova parada (la fleca) i fa poc també va tancar la joieria. Només resten 11 establiments oberts i el dinamisme del mercat es va apagant, l’únic que pot salvar el mercat i dotar de major dinamisme a la zona comercial centre és dur a terme el projecte que hi ha damunt la taula.

Aquest punt ha rebut els vots favorables del grup de govern, 12 regidors, (CiU i PSC), del vot del regidor d’ERC i del de guanyem Salou; els dos vots contraris del PP i les 4 abstencions del grup de C’s.

Zones blaves, amb nova APP

Al plenari d’avui també ha passat a aprovació el conveni de col·laboració́ entre  l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de Tarragona i el de Salou, per a la cessió, la utilització, manteniment i implementació de l’aplicació de mobilitat urbana per a dispositius mòbils «APARCAR». D’aquesta manera l’Ajuntament vol establir un únic canal i al que hauran d’acollir-se les empreses que resultin adjudicatàries de la concessió municipal del servei de gestió de les zones blaves i aparcaments municipals. Aquest punt ha rebut els 20 vots favorables del consistori; és a dir, per unanimitat.

Conveni amb el Club Bàsquet Salou                            

També s’ha subscrit un conveni entre l’Ajuntament de Salou i el Club Bàsquet Salou per subvenció extraordinària directa de 20.000 euros per la temporada 2018-19, donat que juguen a la lliga professional EBA i per la potenciació de l’escola de bàsquet del club que ha permès aquest ascens. Aquest ascens ha comportat una ampliació de l’activitat de l’Escola de bàsquet del club, així com un increment de les despeses d’activitat del Club Bàsquet Salou.

Aquest punt ha rebut els vots favorables dels 20 regidors; és a dir per unanimitat.

Cartipàs municipal 

Un altre dels punts que ha passat al plenari com a presa de coneixement dels membres ha estat la renúncia al càrrec de regidor del cap de llista i portaveu Alexandre Boquet, el qual va acomiadar-se al passat plenari de desembre. També s’han donat compte de les modificacions en la designació de vocals del consell d’administració del Patronat Municipal de Turisme, substituint Boquet per Marçal Curto, l’únic regidor que hi ha ara per ara d’ERC.