.

Unes 105 persones es reuniran amb l’objectiu de compartir experiències, propostes i idees per millorar l’educació per a la sostenibilitat als instituts i al seu entorn més proper

Unes 105 persones es reuniran amb l’objectiu de compartir experiències, propostes i idees per millorar l’educació per a la sostenibilitat als instituts i al seu entorn més proper

Dema dimarts 26 de març se celebrarà a Salou un dels Fòrums del Programa Escoles Verdes, que comptarà amb la participació de 20 centres de secundària de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès. Cada institut estarà representat per un o dos professors i entre dos i quatre alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.

En total, unes 105 persones, entre alumnes i professors, que es reuniran amb l’objectiu de compartir experiències, propostes i idees per millorar l’educació per a la sostenibilitat als instituts i al seu entorn més proper.

El fòrum s’iniciarà a la Sala Europa del Teatre Auditori de Salou on l’alcalde del municipi i representants dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Educació de la Generalitat de Catalunya, donaran la benvinguda als participants. A continuació, els alumnes per una banda i els professors per una altra, es distribuiran en diferents grups de treball on podran reflexionar sobre les diferents accions que realitzen al centre i com aquestes tenen una incidència directa amb el seu entorn més immediat.  Després d’esmorzar, es realitzarà un “mercat d’experiències” que es farà al passadís del TAS per promoure l’intercanvi d’idees i accions entre els centres.

Un cop finalitzat el mercat i les dinàmiques, tots els participants es desplaçaran a peu fins a l’Espigó del Moll, on dinaran, i en acabar iniciaran l’acció de la tarda que faran a la Platja de Llevant.

Tots els Fòrums d’Escoles Verdes conclouen amb la realització d’una acció conjunta, per part dels participants, que posi en relleu algun valor natural del lloc que es visita, i en la qual, a més de conèixer, els participants puguin realitzar alguna acció de millora. En aquest cas, es realitzarà una activitats d’anàlisi i detecció de microplàstics a la sorra que forma part de l’extens programa de ciència ciutadana i sensibilització “Observadors del Mar”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */