.

.

TOTS 21

Marc Tarrida, actor de la peça. Foto: @EPujol

Beuré de la teva aigua és la proposta per la qual la Sala Trono aposta aquest cap de setmana. I és en ferm. A més a més, és la primera vegada que s’uneixen les quatre sales de teatre contemporani (la Mercantil de Balaguer, el Teatre l’Aurora d’Igualada, la Sala Planeta de Girona i la Sala Trono) per ajudar a la producció d’un espectacle. Després de l’estrena el 10 d’octubre al Teatre l’Aurora d’Igualada, Beuré de la teva aigua ha fet parada a Balaguer i ara és el torn de la Trono. L’última parada serà a la Sala Planeta de Girona. D’aquesta manera es vol deixar palès que fora de Barcelona hi ha capacitat per oferir a l’espectador teatre professional de qualitat.

Dobrin Plamenov, autor i director de Beuré de la teva aigua, va ser finalista de l’última edició del Premi Quim Masó a la producció teatral en llengua catalana i, per fi, ha pogut posar damunt de l’escenari aquest muntatge. Estem acostumats a gaudir del treball del Marc Tarrida, actor de la peça, dins del marc de la comèdia amb espectacles com el que va estar programat la temporada passada a la sala tarragonina, La revolució de les quatre idees. Aquesta vegada, però, s’atreveix amb un monòleg i una temàtica dura. Interpreta a tres personatges que ben poc tenen en comú però els uneixen la crisi climàtica i un escenari de frustració generalitzat.

En Yafar només vol viure allunyat de les bombes i cultivar l’hort familiar a un quilòmetre de la franja de Gaza, però són masses els qui no volen que hi hagi vida a Palestina. En Marc, un jove actor, no sap què serà del seu futur. A les fronteres del sud d’Espanya, entre l’Àfrica i l’Europa de finals de segle, un guàrdia civil s’acomiada perquè té una missió. Tres veus, tres temps i tres espais diferents unides per uns graus de diferència.

L’obra es podrà veure a la Sala Trono de Tarragona en dues úniques funcions; el divendres 21 i el dissabte 22 d’octubre a les 20h. Les entrades per les dues funcions ja estan disponibles a https://salatrono.koobin.cat/beure-de-la-teva-aigua. Els menors de 30 podran adquirir entrades per només 10 € a partir d’una hora abans a la taquilla de la sala.

Redacció