.

Sal i Pebre és una nova secció de T21 que toca el vessant social de la gastronomia, principalment de l’entorn de Tarragona, però sense descuidar aquelles escapades que, quan la pandèmia ho permeti, tant ens agrada fer als amants de la bona cuina. Un veterà periodista com Helder Moya n’és la seva ànima

 

Un aspecte del restaurant en plena marxa. Foto: Barcelona Magazine

Una de les dites populars dels amants de la bona gastronomia és que ‘qualsevol excusa és bona per fer quilòmetres i anar menjar a un bon restaurant’. Assaborir l’alta gastronomia tradicional francesa és una excusa majúscula i perfecta. Les Grands Buffets és la joia de la corona de Narbona. La que va ser la primera ciutat romana de l’antiga Gàl·lia -conectada amb Tarragona per la Via Augusta- ens obre les portes d’un dels millors bufets del món i que ha reobert sis mesos després del tancament per la pandèmia.

Amb una inversió de 3,5 milions d’euros per a l’aplicació de les noves mesures sanitàries i amb el desig de sorprendre els comensals amb nous salons i espais de restauració, com el ‘Salón Doré’ i ‘l’Espace Glacier’ el passat u d’octubre Les Grands Buffets es va posar de nou en marxa. Louis Privat, fundador de l’establiment ara fa 31 anys explica a Sal i Pebre que «ens hem reinventat en certa manera, hem fet tot el possible, més enllà de l’imposat i recomanat, per garantir la màxima seguretat dels nostres clients i el nostre personal».

Louis Privat, el seu fundador. Foto: Barcelona Magazine

A Les Grands Buffets el gourmet es troba amb una festa d’alta cuina en un establiment on l’art hi és molt present. Una bacanal a discreció que converteix la visita en especial. Cal anar amb l’estòmac buit i amb ganes de tastar-ho pràcticament tot (si podeu).  Segons la tradició a França, entre els segles XVII i XVIII els àpats de prestigi eren bufets. Tot el menjar estava posat i cadascú se servia a voluntat. Penseu que 111 varietats de formatge hi trobareu «un autèntic Record Guiness certificat» apunta Privat, l’assortiment de marisc us farà saltar els ulls quan el veieu. Una bona aturada amb temps també mereix l’espai de la ‘Rôtisserie’, on es cuinen al moment entrecots, costelles, magret d’ànec, llamàntol amb salsa, cuina infinita.

Cada any Les Grands Buffets acull la visita de 360 comensals, dels quals 50.000 són espanyols (des de Barcelona en tren són només dues hores gràcies a la cooperació d’alta velocitat Renfe-SNCF). Un dels seus alicients és que sempre presenta novetats «tenim nous plats com Canard au Sang o la famosa premsa d’ànec de la Tour D’argent cuinada davant dels ulls del client, respectant el ritual ancestral dels Maîtres Canardiers. També podran assaborir Le Liévre a la Royale, inspirada en la cuina del segle XIX, així com el foie-gras escalfat en el seu caldo de boletus, una de las receptes més refinades, que completa un menú cada cop més gourmet» diu Privat.

La formatgeria del restaurant. Foto: Barcelona Magazine

En un 2020 on Tarragona celebra la commemoració del 20 aniversari de la declaració com a ciutat Patrimoni de la Humanitat, us recomanem una visita a l’altre costat dels Pirineus «que la gent de Tarragona s’animi a experimentar el ritual de la taula francesa, que també és patrimoni immaterial de la Humanitat segons la UNESCO» recalca somrient Privat. A Les Grands Buffets, per 42,90 euros, viureu una experiència de Palau que recordareu per sempre.

Helder Moya