.

.

TOTS 21

Els veritables protagonistes d'una vetllada gastro d'alt nivell a l'Amonaren Etxea. Foto: Helder Moya

Els veritables protagonistes d’una vetllada gastro d’alt nivell a l’Amonaren Etxea. Foto: Helder Moya

Al restaurant Amonaren Etxea, el seu xef, Aingueru Rodríguez és un defensor a capa i espasa del producte autèntic i certificat. Coneixedor al més mínim detall de la matèria prima amb la que treballa, el cuiner basc de Botarell s’ha aliat en el camí amb PAC SL, empresa d’alimentació del nostre territori -des del 1918- situada a La Selva del Camp. Un binomi amb l’objectiu de brindar al client una cuina realment saludable, sense additius, ni complements químics de cap mena «tot gràcies als productes naturals i de màxima qualitat dels que disposem al nostre ampli catàleg» explica Josep Maria París, director de PAC SL.

Fruit d’aquesta aliança i inspirats en la tradició basca de ‘txotx’, és a dir, convidar als amics i amigues a una barrica, per provar junts la sidra, Aingueru i Josep Maria París han volgut delectar a un reduït i exclusiu número de comensals, per assaborir així la cuina real, la que caracteritza l’Amonaren Etxea. I ho han fet amb un company d’excepció, el celler Mas Vicenç, que pertany a la DO Tarragona i que hi ha participat amb deu de les seves onze referències, inclòs un «Ancestral espumós de garnatxa negra que veurà la llum oficialment el pròxim 21 de març, tot coincidint amb l’equinocci de primavera» desvetlla Vicenç Ferrer, propietari del celler. Tot el ventall de productes del celler ubicat a Cabra del Camp són d’una qualitat vertiginosa, i realment al beure’ls, comproves que no pugen al cap i t’arriben al cor.

Vicenç Ferrer, de Mas Vicenç, explicant una de les deu propostes de vins de l'àpat. Foto: Helder Moya

Vicenç Ferrer, de Mas Vicenç, explicant una de les deu propostes de vins de l’àpat. Foto: Helder Moya

La vetllada al número 1 del carrer Noguer de Botarell ha estat pedagògica, distesa, amigable, llarga i, sobretot, intensament gastronòmica. D’entre les propostes de producte i cuina autèntica, els comensals han pogut assaborir embotits ibèrics de gla 100% i pernil de gla 100% ibèric curat, de york i rostit de Montaraz. El pop natural a la brasa amb patatones a la crema d’escabetx tradicional de Petaca Chico ha desfet el paladar dels assistents. Com també ho han aconseguit els tres següents: el rack de costelles de Cabrit de Rasquera amb amanida emulsionada de formatge de cabra; el salmó norueg fumat en fred de Casa Westfalia i el medalló lacat de llom de cérvol amb gelatina de maduixes i culis de carbassa de Dibe.

Els gourmets van gaudir d'una vetllada antològica i memorable. Foto: Helder Moya

Els gourmets van gaudir d’una vetllada antològica i memorable. Foto: Helder Moya

L’àpat, ha fet aixecar de les seves cadires als presents, quan han tastat la picanya de vedella madurada, rostida en essència de piquets confitats i patata fondant de Gutrei de Galicia i, el plat personal d’Aingueru, els ‘callos’ dessalats de bacallà Gadus Morhua en salda verda i patatones. Un festival gastronòmic arrodonit amb els excelsos postres del mestre pastisser Jordi Pallarès i d’Amoña Manuela, parella d’Aingueru.

El mestre pastisser, Jordi Pallarès, amb una de les seves creacions. Foto: Helder Moya

El mestre pastisser, Jordi Pallarès, amb una de les seves creacions. Foto: Helder Moya

Aingueru Rodríguez i Josep Maria París han coincidit en destacar que «la nostra proximitat es troba on està la qualitat del producte, és la nostra forma de pensar, d’entendre una cuina real, tradicional i amb un toc contemporani i de modernitat». L’asador-sidreria Amonaren Etxea de Botarell és un restaurant que rendeix tribut a la tradició gastronòmica de les àvies basques. Un establiment en que et sents com a casa, amb una cuina que fuig de les aparences i que sobretot és transparent.

Helder Moya