D’una aliança entre la cafeteria boulangeria Huma de Salou, el celler Josep Vicens de Gandesa i el Projecte Chessepeante, ha de sortir quelcom bo. Millor dit, boníssima l’experiència que prop d’una quarantena d’assistents van poder gaudir recentment en aquest establiment situat al número 62 del carrer Barcelona de la vila salouenca. Un maridatge de 16 formatges nacionals i internacionals amb 4 vins de la Terra Alta, amb el mestratge d’en Pau Vicens al capdavant dels vins, l’hospitalitat d’en Jose Espartero i Maria del Pilar Ferran com amfitrions, i d’en Javier Campo en les explicacions dels formatges.
En Pau Vicens va contextualitzar als assistents en un inici que «el celler Josep Vicens és un projecte que ara mateix dirigeixen el seu germà i ell, és a dir, la cinquena generació. Que des de l’any 2019 són un celler ecològic i que dels 120.000 litres que produeixen de vi a l’any, elaboren 12 vins diferents». Tanmateix, va apuntar que el 33% de la garnatxa blanca mundial es troba a la Terra Alta i que, precisament, l’acidesa de la garnatxa marida amb els formatges tan cremosos que els clients que van assistir al maridatge van poder assaborir en una magnífica atmosfera de capvespre. Els vins escollits per l’ocasió van ser Vinyes del Grau (garnatxa blanca jove), Vinyes del Grau (garnatxa i carinyena); Ma Iaia Cinta (macabeu 100%) i Mistela.
Una interessant selecció de formatges per l’ocasió
Entre els formatges tastats n’hi havia de tota mena i per tots els gustos, cap d’ells industrials, i tots fets amb llet d’ovella, cabra o vaca, tal i com va explicar detingudament en Javier Campo. D’entre els que un servidor va tenir l’oportunitat de tastar en el primer round, val a dir que el Moluengo, fet amb llet de cabra i originari del municipi manxec de La Rueda em va encantar. Cal apuntar també el Gargola, de llet d’ovella i fet al Monestir del Miracle, al Solsonés, i que va deixar un molt bon sabor a les taules adjacents. En el segon torn el formatge manxec ‘Añejo Campoveja’ va triomfar de la millor manera, ja que el toc de tòfona en el seu sabor el va convertir en excels. En el tercer torn del maridatge, corresponent al dels formatges internacionals, el Conte Nero ens va fer recordar un formatge parmesà amb certa cremositat. I finalment, per arrodonir la vetllada, la Mistela va acompanyar diferents formatges, roquefort, cabrales i el Shorpshire del comtat de Tottenham.
Una experiència formidable gràcies a tot l’equip humà de la cafeteria boulangeria Huma, que va estar excel·lent en tots els aspectes, amb una perfecta harmonia amb els gourmets assistents, i que van brindar els seus aplaudiments en finalitzar l’esdeveniment en senyal d’agraïment. A l’Huma de Salou, sempre passen coses interessants. Visiteu-la!
Helder Moya / Sal i Pebre
Equip de redacció