.

Merian rosat 2020 s’elabora amb raïms de garnatxa negra idònies per a l’elaboració d’un vi rosat delicat i ple de subtilesa. Foto: Sal i Pebre

Cellers Tarroné amplia la gamma de vins Merian amb un rosat ecològic elaborat amb garnatxa negra de Batea. És el tercer vi rosat del celler, després de Mas Tarroné i Sisquera, i el més delicat de la gamma Merian, que representa el caràcter i la força del terrer a la Terra Alta.

Malgrat la pandèmia, Cellers Tarroné ha seguit endavant amb els seus plans enològics i ha tret al mercat Merian rosat 2020 com tenia previst, després d’observar que hi ha una demanda creixent, principalment a l’exportació, de vins rosats de qualitat, elaborats amb varietats autòctones i de cultiu ecològic. Per a l’elaboració de Merian rosat 2020 “s’han tingut en compte les inquietuds i els valors de Cellers Tarroné que, en el terreny de la viticultura, passen per elaborar vins respectuosos amb el paisatge amb l’ús de pràctiques agrícoles que assegurin la sostenibilitat del medi i, en el terreny enològic, però de màxima qualitat i preus assequibles, coherents amb la manera de fer honesta del celler familiar i reflex del terrer auster i caràcter de la Terra Alta“, expliquen des de Cellers Tarroné.

El Merian rosat 2020 és de cultiu ecològic

Merian rosat 2020 s’elabora amb raïms de garnatxa negra idònies per a l’elaboració d’un vi rosat delicat i ple de subtilesa. Els sòls de les vinyes són pobres, de composició argilo-calcaris, amb matèria orgànica i on la pluviometria és escassa. A diferència de Mas Tarroné i Sisquera, que també són rosats monovarietals de garnatxa negra, Merian rosat 2020 és de cultiu ecològic. El raïm entra al celler i molt ràpidament es premsa perquè l’extracció de color sigui mínima i el resultat sigui un rosat pàlid. Té una criança amb les mares de 4 mesos i s’utilitza la tècnica del battonage.

“El resultat és un vi fresc, però molt més delicat i voluptuós que els dos anteriors, que evoluciona molt bé en ampolla com a mínim entre 2 i 3 anys després des de que surt al mercat“. La imatge de Merian rosat segueix la línia dels altres dos vins de la mateixa gamma, el blanc i el negre, consolidant la idea de “beure com qui llegeix una novel·la”. En aquest cas i com a diferència, se suggereix “la lectura de novel·les de viatges, cavalleresques, d’aventures i exòtiques a través de les imatges que hi ha reflectides al disseny. Merian representa el caràcter i la força del terrer de Batea i són vins homenatge a Mercè i Antonio, que van llegar als nous responsables del celler la tradició i el bon saber fer“.

Cellers Tarroné, un celler singular a Batea

Cellers Tarroné és un celler singular situat a Batea que elabora vins amb personalitat, caràcter i elegància, que són un reflex del treball de tot un equip per al projecte familiar amb més de 70 anys d’història. Els uneix la passió per elaborar grans vins a la Denominació d’Origen Terra Alta, realitzant una aposta per la qualitat, respectant la terra i el producte final.

Sal i Pebre / Helder Moya