.

.

TOTS 21

Bokoto s’ha erigit com el restaurant referent de cuina japonesa al ‘Soho de la Rambla Nova’. Foto: Cedida

Bokoto Japanese Sushi Club, el restaurant de cuina nipona que va desembarcar a Tarragona ara fa un any, ho ha petat. Una sensació confirmada amb dades, com indiquen els prop de 22.750 paladars que han passat per l’establiment durant el primer any de vida. Una aposta, la realitzada empresarialment per Bito Fuster, Sisco Pujol i Roland Vigatà, d’obrir portes l’estiu passat gens fàcil, tot coincidint amb un estiu dur pel sector de la restauració i marcat per les restriccions d’aforament.

El cert però és que la satisfacció presideix aquests 365 dies de balanç, com exposa un dels socis, Roland Vigatà, qui assegura que “estem molt contents de com ens han anat les coses a Tarragona, des del primer moment la ciutat i Bokoto han tingut un pols d’atracció molt important i que s’ha anat mantenint regularment mes a mes”.

La Rambla Nova i el bon producte, clau de l’èxit

Prop de 22.750 paladars que han passat per l’establiment durant el primer any de vida. Foto: Cedida

A l’estiu del 2021 a la Rambla Nova de Tarragona hi havia dos establiments de cuina asiàtica, Bokoto Sushi Club va convertir-se en el tercer. I tot i que després n’han vingut més, convertint la Rambla Nova en un veritable ‘Soho Tarragoní’, en un tres i no res Bokoto va erigir-se com el restaurant referent de cuina japonesa. No només en aquesta artèria principal tan important de la ciutat, sinó de tota la capital “considerem que hi ha mercat per tothom, ara bé, per nosaltres la de Bokoto és un xic superior. Per exemple per la qualitat del producte, treballem amb tonyina Balfegó, que ens diferencia de la resta”, apunta Roland Vigatà.

La qualitat en tots els seus productes gastronòmics forma part de la seva identitat. Foto: Cedida

El perfil de client que visita el restaurant situat al número 22 de la Rambla Nova és molt divers, tot i que si cal determinar-lo, aquest seria “la parelleta d’entre 30 i 50 anys i també famílies que venen amb canalla i que poc a poc van introduint-los en els sabors nipons. I també ens venen a visitar molts jugadors de la primera plantilla del Nàstic, ja que el nostre menjar és molt saludable pels esportistes”, comenta Roland Vigatà.

Millores i expansió de la marca Bokoto

Un dels aspectes en el que han treballat per millorar han estat la terrassa. “Per qüestions burocràtiques volem que tingui una identitat com l’espai interior i això ha d’encaixar amb la idea i el pla de terrasses del consistori tarragoní”, diu Roland Vigatà, tot afegint també entre els aspectes que han requirit canvis “la ventilació i la climatització. Hem patit en casos puntuals des del primer dia amb aquest tema. Ara bé, tot i que ha costat, amb els arquitectes hem fet un esforç i creiem que estem aconseguint resultats satisfactoris”, explica el copropietari.

Finalment, fruit de la “bona energia que ens ha transmès Tarragona, hem obert un Bokoto a Sabadell i al novembre n’obrirem un a Logronyo. Això si, pel 2023 a Tarragona hi haurà novetats amb una aliança que hem tancat amb una cadena de supermercats de Lleida i que ja us desvetllarem”, diu Roland Vigatà. Bokoto Japanese Sushi Club, felicitats!

Sal i Pebre / Helder Moya