.

Rubén Viñuales, en plena acció. A sobre hi han posat cartells alertant que el material estava recent pintat. Foto: Ciutadans Tarragona

L’endemà de la manifestació contra la presumpta violència independentista convocada a Barcelona per Ciutadans i que va acabar amb l’agressió d’un càmera de TeleMadrid que va ser confòs per un de TV3 (un matís que no justifica l’acte), el portaveu del grup municipal del partit taronja a l’ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales ha procedit a pintar de blau els llaços grocs que es podien veure a les tanques antiterroristes desplegades a la Rambla Nova. Ho ha fet pràcticament d’incògnit, sense avisar a la premsa tal i com sí van fer Inés Arrimades i Albert Rivera quan van retirar els símbols independentistes a Alella.

A la imatge, els representants de Ciutadans després de l’acció. Foto: Ciutadans Tarragona

Entre els participants a l’acte s’hi podien comptar diputats tant al Parlament com al Congrés per Ciutadans (entre ells la també senadora parlamentària, Lorena Roldán), així com la majoria de regidors al consistori (Pedro Sánchez, segons fonts del partit, es trobava absent per estar de vacances). En un tuit fet públic posteriorment en el compte oficial del partit a la ciutat, es podia llegir en declaracions atribuïdes a Viñaules que “els carrers són l’espai neutre on les nostres llibertats conflueixen. Els carrers no poden ser només d’una part de la societat i avui hem volgut retornar al seu estat original el mobiliari urbà que estava pintat a Tarragona per demostrar que els carrers són de tots”.

J.S.