TOTS 21

El grup municipal de Cs durant la roda de premsa d’avui.

El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona ha presentat un pla estratègic de propostes per millorar la seguretat de la ciutat. El portaveu municipal de la formació taronja, Rubén Viñuales, ha defensat que «la seguretat ciutadana és una prioritat per a Ciutadans ara i el 2019, especialment quan es registra un augment del 13,8% de fets penals denunciats a Tarragona, un increment d’un 1,4% dels robatoris a l’interior de domicilis i l’augment de 863 a 1400 casos de robatoris amb força a l’interior de vehicles vehicles». Viñuales, ha destacat també que «les denuncies per conduir amb excés de velocitat han augmentat un 16%, les de conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues un 9% y que l’incivisme costa 2,1M€ als tarragonins i les tarragonines».

VIñuales ha explicat algunes de les mesures concretes per tal de millorar la seguretat de la ciutat de Tarragona com ara «l’augment de 10 places per any de la Guàrdia Urbana, la millora de la seguretat en les seves instal·lacions, la no utilització dels calabossos com a magatzem, fomentar la col·laboració entre les diferents forces i cossos de seguretat, la creació de la patrulla i la comissaria de proximitat per als barris i una major presència policial als carrers així com la utilització de més càmeres de seguretat o drons en esdeveniments concrets». Tanmateix, ha aprofitat per denunciar «la precarietat en la què es troba actualment la Guàrdia Urbana de Tarragona pel que fa a recursos, instal·lacions i personal» i li ha recordat a l’alcalde Ballesteros que «encara manca una patrulla de policia de proximitat, tal com va prometre».

Finalment, Viñuales ha instat al govern local a «prendre mesures concretes i urgents com aplicar els articles 220 i 223 de l’ordenança de convivència cívica perquè les sancions per incivisme es puguin revertir en treballs en benefici de la comunitat», així com a tenir en compte les propostes de Cs per tal de «pal·liar la sensació d’inseguretat dels ciutadans». També s’ha traslladat a l’equip de govern una petició formal perquè «es convidi a l’Oposició a assistir a la propera Junta Local de Seguretat com a oients».