.

.

TOTS 21

El president del Parlament, Roger Torrent, a la sala de conferències de la cambra. Foto: Bernat Vilró

El President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, serà enguany el convidat d’honor i conferenciant de l’acte central de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya al Camp de Tarragona, que es celebrarà el proper divendres als jardins de la Casa Canals de Tarragona. L’acte, organitzat conjuntament per la Delegació del Govern i l’Ajuntament de Tarragona, comptarà  amb la presència del delegat del  Govern, Òscar Peris, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.
La periodista de Ràdio Alcover, Montse Solé, serà l’encarregada de conduir l’acte, que arrencarà amb la benvinguda per part de l’alcalde Pau Ricomà. Posteriorment serà el delegat del Govern, Òscar Peris, el que farà el parlament institucional que donarà peu a la glosa de la diada, pronunciada pel President del Parlament, Roger Torrent. La celebració   clourà amb l’actuació musical de la  cantautora tarragonina, Anna d’Ivori, que -entre d’altres- interpretarà el Cant dels Segadors.
La Delegació del Govern de Tarragona organitza des del 2004 la celebració de l’Onze de Setembre, un acte que cada any es celebra a un municipi diferent del territori amb la voluntat de descentralitzar la commemoració. Durant aquest 15 anys, al marge de Tarragona, també s’ha fet  l’acte central de la diada als municipis de Torredembarra, Cambrils, Reus, Valls, Vila-seca, Riudecanyes, Aiguamúrcia, Salou, Montblanc, Falset i el Vendrell. L’acte està obert a tota la ciutadania.