TOTS 21

Roger Torrent, sorprès, mentre els jutges abandonen la sala. Foto: 3/24

El president del Parlament, Roger Torrent, ha penjat al seu compte de Twitter el polèmic discurs fet ahir al Col·legi d’Advocats de Barcelona i on davant destacades instàncies de la magistratura espanyola i davant el ministre de Jutícia, Rafael Catalá, parlava de «presos polítics» i dubtava de l’estat de dret a Espanya.

Les greus acusacions van provocar que jutges, fiscals i advocats abandonessin la sala mentre Torrent encara parlava i la degana del Col·legi, Eugènia Gay, va reprendre el president del Parlament pel discurs i, entre murmuris, li va dir: «No era la idea, l’has feta bona, moltes gràcies». Torrent va demanar: «Puc acabar?».

La reacció dels jutges no s’ha fet esperar i en un comunicat, el Consejo General del Poder Judicial ha afirmat que parlar «de l’existència de presos polítics, i en especial per un representant institucional, és una desqualificació molt greu de la funció judicial, que trascendeix al propi Poder Judicial, atacant frontalment el nostre model de convivència basat en el respecte a la llei».

https://twitter.com/rogertorrent/status/967087670802485248