.

L'associació RodaGat es dedica millorar la vida dels gats urbans

La passada setmana l’associació RodaGat, que des de la seva creació ha dedicat els seus esforços a millorar la vida dels gats urbans a Roda de Berà, va denunciar l’enverinament de diversos gats lliures que pertanyien a una de les colònies que l’entitat gestiona i controla. Des de llavors ja han trobat morts vuit animals, els dos últims aquest proppassat cap de setmana, a la zona de l’Eixample Residencial, concretament als carrers Johann Sebastian Bach i Doctor Fleming, on se sospita que viu la persona o persones que van col·locar el verí entre el menjar dels felins.

Des de l’associació s’han presentat les denúncies pertinents i els Agents Rurals procediran a realitzar l’autòpsia d’un dels cossos per tal de determinar la causa de la mort i el tipus de verí emprat.

Rodagat ha informat dels fets mitjançant una carta on expliquen que els animals formaven part d’una colònia controlada i ben gestionada “on els gats estan esterilitzats, on ja no crien, on no es barallen pel territori o per les femelles i on estan ben alimentats i sota un control sanitari. Els gats rurals són necessaris per al correcte equilibri natural a més de ser controladors de plagues”, assegura la seva presidenta Lídia Pons.