TOTS 21

Ja no caldrà haver estat matriculat a la pràctica esportiva durant al menys vuit mesos. Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de juliol. Foto: Ajuntament

Les famílies amb recursos econòmics limitats amb infants inscrits en alguna pràctica esportiva al municipi poden presentar fins al 31 de juliol la sol·licitud de la subvenció individual per a la pràctica esportiva 2020.

L’Ajuntament ha modificat la convocatòria per adaptar-la a la situació actual per la Covid-19, atès que aquestes exigien que els infants estiguessin matriculats en activitats esportives durant al menys vuit mesos, i que les activitats esportives tinguessin una continuïtat i una programació mínima. Degut a l’estat d’alarma per a la gestió de la crisi sanitària per la Covid-19, i l’aturada de tota l’activitat lectiva i extraescolar, complir amb aquests requisits esdevé impossible. Per aquest motiu, el redactat s’ha modificat, i només caldrà haver estat matriculat a alguna activitat esportiva fins a la seva suspensió per l’estat d’alarma.

També s’elimina el requisit d’acceptació de la subvenció un cop concedida, per tal d’agilitzar els tràmits de pagament.

La subvenció

El Ple va aprovar les bases reguladores per a l’atorgament dels ajuts durant la sessió ordinària de gener, per majoria, amb els vots a favor de Tria Roda, Ciutadans, PP i JxCat.

Aquesta subvenció respon a la tasca continua de la regidoria d’Acció Social per contribuir a millorar, en la mesura del possible, la qualitat de vida i el benestar de les famílies més necessitades del municipi.

Dins de les seves polítiques, des de l’any 2015, signa cada any un conveni amb l’Obra Social “la Caixa” a través del qual la fundació col·labora amb l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament efectuant aportacions econòmiques perquè siguin destinades a determinades polítiques socials.

En aquest cas, la regidora Teresa Ferré va proposar destinar aquests fons al foment de l’esport entre les famílies amb escassos recursos econòmics, i contribuir a la igualtat d’oportunitats entre els infants. L’Ajuntament considera que l’esport és una important eina que ajuda a inculcar valors com la responsabilitat, la integració, la superació personal, l’educació en hàbits saludables i el joc en equip, així com per evitar el sedentarisme. És per això que el consistori no vol que el cost de l’activitat sigui un impediment per aquelles famílies que no puguin pagar la inscripció anuals dels seus fills i filles.

L’aportació que va fer l’Obra Social “la Caixa” és de 2.500 euros, a través del conveni que es va signar a l’agost de 2019.

Les sol·licituds s’han de presentar, amb preferència, a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament https://cutt.ly/XpCQkJ4 abans del 31 de juliol.

Redacció