.

.

TOTS 21

L'1 de juny s'iniciarà la prova pilot. Foto: Cedida

L’1 de juny s’iniciarà la prova pilot. Foto: Cedida

El proper 1 de juny Autocars del Penedès i l’Ajuntament de Roda de Berà posaran en marxa una prova pilot del nou servei PasBus, un bus flexible a la demanda. Aquesta prova pilot s’allargarà fins al 31 de juliol i, segons les dades obtingudes pel marcador del PasBus durant la prova, l’Ajuntament estudiarà si implementarà el servei de forma definitiva i amb més freqüències.

PasBus és un sistema de transport col·lectiu amb el qual la persona usuària triarà l’origen, el destí, la freqüència horària i la parada on vol ser recollida, amb l’objectiu d’oferir un servei global, personalitzat, més sostenible, àgil i eficient. Depenent de les necessitats dels usuaris que l’utilitzin en cada moment, es crearà una ruta flexible i viva, dins de l’horari del PasBus.

De partida hi haurà 3 freqüències diferents, la primera de 9 a 10 del matí; la segona d’11 a 12h; i una tercera freqüència des de les 20:30 fins a les 21:30h. La bossa de parades inclourà 26 parades, distribuïdes en tres zones, muntanya, centre i platges; i 3 parades més del Vendrell, a les quals les persones usuàries hi podran arribar des de Roda de Berà.

Com cal fer la sol·licitud?
Una vegada la persona coneix el destí i l’hora que ha d’arribar-hi, ha de seleccionar la seva freqüència d’entre les tres disponibles, i les parades d’origen i de destí, d’entre la bossa de parades. Haurà de trucar al telèfon 977 66 08 21, de dilluns a divendres, de 9 a 19h, i els dissabtes de 10 a 12h; o enviar un sms al 699 913 586, indicant les seves dades personals i de contacte, les parades d’origen i de destí, la data i l’hora en què ha de ser-hi al destí, el motiu (metge, gestions, treball, etc.), i el número de places necessàries. També es pot fer a través del correu electrònic pasbus1@pndssm.org facilitant les mateixes dades.

La sol·licitud caldrà fer-la amb suficient temps d’antelació. Per a la primera freqüència, s’haurà de fer abans de les sis de la tarda del dia d’abans, o el dissabte anterior en el cas que sigui una freqüència de dilluns. Pel que fa a les freqüències 2 i 3, caldrà fer la sol·licitud el dia d’abans o com a molt tard una hora abans de l’inici de la franja horària escollida. 

Accions informatives
Per donar a conèixer el servei a la ciutadania abans de la seva posada en marxa, s’han organitzat diverses sessions informatives amb un bus comunicador, el qual anirà en ruta explicant els rodencs i rodenques tots els detalls de com funciona el PasBus.

Aquestes sessions tindran lloc el 19 de maig, des de la parada 59 (Av. Reina Fabiola – Av. Mossèn Francesc Mercader); el 23 de maig, des de la parada 2 (pl. Gala Placídia); i el dia 25 de maig, sortint des del mercat setmanal, al carrer Reina Sofía. Els tres dies hi haurà dues sessions, la primera a les 10 i una altra a les 11h. Les places són limitades a 15 persones per sessió i caldrà inscriure’s prèviament trucant al 977 66 08 21.