.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de l’arribada dels Reis d’Orient a Roda de Berà. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha decidit que la cavalcada dels Reis d’Orient mantindrà el seu caràcter itinerant, però ajustada a la situació actual de pandèmia. Així, els Reis d’Orient arribaran el 5 de gener a Roda de Berà tal i com estava previst.

Ho faran per mar, amb el seu veler de fusta, a partir de les cinc de la tarda al Port Esportiu Berà, on l’Ajuntament adaptarà l’espai, ampliant l’àrea on les famílies es podran col·locar per veure arribar Ses Majestats, per evitar aglomeracions. Després de saludar els infants, els Reis d’Orient faran un petit recorregut amb les seves carrosses per la plaça Mediterrani, avinguda del Mar, carrer Sant Llorenç, avinguda Reina Fabiola, i carrers Montsant i Torredembarra.

A partir de dos quarts de set arribaran al nucli urbà, on s’iniciarà la gran cavalcada des de la plaça Francesc Macià. El recorregut els portarà per l’avinguda Sant Jordi, plaça Catalunya, i carrers Generalitat, Nou i Joan Carles I, un itinerari el suficientment llarg com perquè les famílies es puguin repartir per tot el recorregut sense que es creïn aglomeracions. En arribar a la plaça de l’Ajuntament, la qual estarà delimitada per tanques, Melcior, Gaspar i Baltasar pujaran al balcó on s’adreçaran a tots els nens i nenes amb el seu missatge i rebran, de mans de l’alcalde Pere Virgili, la clau màgica de Roda de Berà. En finalitzar, Ses Majestats faran el tradicional repartiment de regals per les cases.

Com a mesura de prevenció per la pandèmia, no es realitzarà l’habitual repartiment de caramels des de les carrosses reials. L’Ajuntament ha decidit prendre aquestes mesures per poder continuar celebrant la cavalcada dels Reis d’Orient, però garantint la seguretat dels rodencs i rodenques. Perquè sigui possible la regidoria de Festes comptarà amb l’ajuda d’agents de la Policia Local, de membres de Protecció Civil i amb un gran nombre de voluntaris i voluntàries.

Redacció