.

.

TOTS 21

La Festa Major de Sant Bartomeu de Roda de Berà ha aconseguit salvar les dates del 20 al 25 d’agost malgrat l’amenaça del coronavirus, conservant l’esperit d’unna cita que tindrà com a pregoners dos persones del món de la cultura: Cristina Dilla i Sergi Cerver.

Un any diferent, una Festa Major diferent, els mateixos desitjos, el mateix sentiment”, assegura l’alcalde, Pere Virgili, en la presentació del programa d’actes. “Ens hem vist obligats a obrir un parèntesi en la manera de plantejar la nostra Festa Major, una festa que volem veure créixer any rere any, amb més actes al carrer i cada cop més diversos, i les paraules aforament, mesures preventives, control, seran presents durant tos els actes que la regidoria de Cultura i Festes ens han preparat per poder gaudir-ne amb seguretat”, afegeix. “Esperem poder tancar aquests parèntesis ben aviat i poder relacionar-nos com ens agrada, amb petons i abraçades i poder preparar-vos unes festes com us mereixeu”, conclou el batlle.

Per la seva banda, la  regidoria de Cultura i Festes, Teresa Ferré, afirma que si bé “el confinament és una mesura extrema que s’ha demostrat necessària”, és també “tan antinatural per a l’ésser humà, social per naturalesa”. L’opció “d’aquesta regidoria i d’aquest ajuntament ha estat la d’adaptar-s’hi sense suspendre la festa. Avui ens sentim molt satisfets d’haver pres aquesta decisió, arriscada i d’una certa complexitat, però estic convençuda que el benefici de retrobar-nos tots en l’ambient de festa major de cada any ens compensarà en escreix”. Ferré acaba recordant “les mesures de prevenció: distància sempre, mascareta en sortir de casa i higiene de mans tan sovint com pugueu. No abaixem la guàrdia i siguem tan responsables com ho hem estat fins ara”.

Dijous 20 d’agost

19:30h. Concert del grup Julivert Plaça dels Pins. El grup torrenc de cançons populars i de taverna ens farà somriure sota la mascareta i cantar algunes de les seves melodies enganxoses. No hi faltarà l’acordió diatònic i el violí. Amb ells, practicarem l’euskera, l’occità, el castellà, l’italià i el català.

20:00h. Presentació del BOI Plaça dels Pins. Després de dos anys sense editar cap número de la miscel·lània rodenca, el Centre d’Estudis Rodencs presenta un índex, el “BOI Punt i seguim”, una recopilació dels articles publicats als 40 números editats des del seu naixement amb fotografies inèdites. El CER ha anunciat la continuació del projecte amb una nova edició prevista per a la propera tardor, si les circumstàncies ho permeten. 

Seguidament, 3r Concurs de Poesia de Festa Major Plaça dels Pins. Presentació i lectura dels poemes participants, amb la intervenció especial de la rapsoda Joana Badia acompanyada d’Albert Recasens. Premis de 150€ al guanyador/a, 50€ al segon i accèssit. Data límit de presentació de treballs: 10 d’agost, a la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca.

A continuació, Concurs de Portada Festa Major Plaça dels Pins. Lliurament del premi a la guanyadora del I Concurs de la Portada del llibre de Festa Major. El premi de 150 euros, es lliurarà per la realització de l’obra “Retrobaments”.

Divendres 21 d’agost

19:30h. Animació infantil a càrrec de Dàmaris Gelabert Poliesportiu Municipal. Dàmaris Gelabert és una de les autores de cançons infantils més reconegudes de Catalunya. En els últims vint anys ha editat fins a setze discs de cançons, totes elles són peces musicals que es poden emprar com a eines d’aprenentatge, a les escoles o dins de l’àmbit familiar.

Dissabte 22 d’agost

20:00h. Concert “Bach i la immensitat” Església parroquial de Sant Bartomeu. Concert amb instruments del segle XVIII i mostra d’escultures. Sonates de J.S. Bach. Amb Marina Durany al traverso i Dani Espasa amb el clavicèmbal.

Diumenge 23 d’agost

13:00h. Toc de Vigília i Tronada. Església parroquial de Sant Bartomeu. A càrrec de la família Nogués i del Ball de Diables de Roda de Berà.

19:00h. Esbart Santa Eulàlia de Banyeres del Penedès. Poliesportiu Municipal. El grup de dansa, amb 37 anys d’història, ha sabut sobreviure en el temps conjuntant la joventut i l’experiència dels més veterans, sense oblidar la importància de les noves generacions.

A continuació. Pregó de Festa Major. Poliesportiu Municipal. A càrrec de Cristina Dilla i Sergi Cervera.

Cristina Dilla és una actriu catalana coneguda pels seus papers a sèries de TV3 com Temps de Silenci i Vent del plà, i a pel·lícules com Tres metros sobre el cielo o Embrujo de Shangai.

Sergi Cervera és un actor, productor i director català. Ha participat en programes de televisió com el Polònia, imitant Albert Rivera i Raül Romeva; i a episodis de sèries com Hospital Central, La Riera, Cites, El Caso, Merlí i Centro médico. És el director i productor de la sèrie de TV3 Jo em quedo a casa, ambientada en la pandèmia de la Covid-19. Reconeixement als voluntaris i voluntàries de la Covid-19 i entitats esportives.

23:00h. Teatre “El paradís d’Einstein”. Pedrera de l’Elies. La doctora Mayen inicia un dia més a la petita estació espacial establerta al planeta Ein-stein, el més semblant a la terra que mai s’ha descobert. La seva rutina solitària s’acaba de sobte amb l’arribada d’una petita nau amb un únic tripulant que està inconscient i, quan desperta, no recorda res. Intentarà contactar amb la base terrestre perquè rescatin el nou-vingut, mentre esbrina per què ha anat l’Ernest Romand fins a Einstein. Actors: Cristina Dilla i Sergi Cervera. Guió i direcció: Manel Bonany i Sergi Cervera.

Dilluns 24 d’agost SANT BARTOMEU

10:00h. Toc de Festa. Església parroquial de Sant Bartomeu. A càrrec dels germans Nogués.

10:30h. Sortida del seguici del Pa Beneït. Poliesportiu Municipal. Acompanyats per les autoritats i la Cobla Principal de Llobregat. A continuació, Missa solemne Església parroquial de Sant Bartomeu. Seguidament, Subhasta de la Coca del Goig Plaça de l’Església. Coca beneïda en ofrena als fruits de la terra.

13:00h. Concert Vermut Plaça dels Pins. A càrrec de la Cobla Principal de Llobregat.

23:00h. Concert de La salseta del Poble Sec. Poliesportiu Municipal. Orquestra de ball creada per Miquel Àngel Tena, Salvador Escribà, Pep Vercher i cinc membres més l’any 1977. Amb el temps s’ha consolidat com una de les orquestres més sòlides i sol·licitades a les festes majors i altres celebracions d’arreu del país.

Dimarts, 25 d’agost

19:00h. Cantada d’havaneres. Poliesportiu Municipal. A càrrec del grup “Xarxa”. El conjunt, amb més de trenta anys d’història, ha participant en multitud de concerts a tot Catalunya. Durant els seus concerts combinen noves cançons amb les tradicionals del gènere musical de l’havanera.

22:00h. Espectacle pirotècnic de Fi de Festa Major. Aparcament del Camp de Futbol Municipal. Es podran veure des de l’Avinguda Fèlix Martorell. 

Dissabte 29 d’agost

19:00h. XIX Trofeu Lluís Marco Camp de Futbol Municipal. Partit entre el primer equip del C. Atl. Roda de Barà, de 2a catalana, i l’equip convidat.