.

Destrosses a la zona de les platges al passat 31 d’agost. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Roda de Berà està avaluant si compleix les condicions econòmiques per acollir-se a la sol·licitud de declaració de zona catastròfica pels aiguats que va patir a la zona de les platges el 31 d’agost d’enguany, ha anunciat a Tarragona21 el seu alcalde, Pere Virgili.

El consistori encara està avaluant els danys, perquè aquests segueixen apareixent i estan incrementant les pèrdues econòmiques que van comportar, inicialment valorades en 30.000 euros, però que segueixen pujant. Per a poder acollir-se a la declaració cal que les despeses sumin almenys 70.000 euros.

Les destrosses van provocar una ràpida actuació municipal el mateix dia 31 i especialment l’endemà, quan es va haver de contractar per via d’urgència una empresa per pal·liar els danys.

Platges on la sorra ha desaparegut completament i que encara presenten aquest aspecte, carrers inundats per la baixada de barrancs i torrents i un enorme esvoranc en un carrer causat per l’esclat d’una canonada d’aigües pluvials situada dos metres sota terra són els principals desperfectes que s’hi van viure, a més de la baixada virulenta de barrancs carregats d’aigua.

La part afectada dels camins ja està reparada, però queden les platges, molt malmeses. L’Ajuntament ha demana ajut a la Diputació de Tarragona, mentre l’Estat -via Subdelegació del Govern central- i la Generalitat s’han ofert a aportar ajudes, ha destacat l’alcalde.

J. Garcia