TOTS 21

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de Roda de Berà concedirà ajuts directes a la classe mitja local empobrida per la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària de la pandèmia. Aixi ho ha confirmat a Tarragona21 el seu alcalde, Pere Virgili.

Els ajuts es tramitaven fins ara -i així se seguiran fent- en situacions de necessitat màxima, a partir dels barems de què disposa la regidoria de Serveis Socials. ‘Ara anirem més enllà’, ha dit Virgili. El consistori introduirà un nou mecanisme que beneficiarà aquelles unitats familiars ‘que sense entrar en el llindar de Serveis Socials també ho estan passant malament perquè es troben a l’atur, estan patint un ERTO o són autònoms que no tenen feina ni prestacions’, cita a modus d’exemples.

Per a fer efectives les ajudes s’arbitrarà un model amb unes bases on es tindrà en compte els ingressos de la unitat familiar: ‘Si un dels pares ha perdut la feina i no té ingressos, però la resta té feina, aleshores no entrarien en els casos inclosos’, detalla l’alcalde.

Fins ara, l’Ajuntament fa atenció a les persones i emergència social, que s’ha incrementat amb la pandèmia, i que inclou compra d’aliments -‘que augmentà molt durant el confinament i ara s’ha estabilitzat’, recorda Virgili-, ajuts al pagaments dels rebuts de l’aigua, la llum i el lloguer de l’habitatge, ‘que poden ser de 1.200 euros a l’any per unitat familiar’. També existeixen ajuts per als estudis reglats, per al transport escolar o per la pràctica de l’esport.

A nivell empresarial hi ha ajuts a empreses i comerços per la contractació de persones residents a Roda de Berà -siguin o no empreses locals-.

‘El que farem ara serà obrir el radi dels beneficiaris, contemplant aquells altres grups de famílies que també ho passen malament’. Les ajudes aniran dirigides ‘a les persones físiques, no a les petites empreses’. També poden incloure el pagament de l’IBI.

L’Ajuntament està estudiant quina partida fixarà i d’on la treurà. Té clar que es tracta ‘de ser àgils i no demanar massa paperassa als beneficiaris’, com succeeix en els ajuts a les empreses, ‘que amb una declaració jurada ja poden rebre l’ajut, que després hauran de justificar amb papers’.

Jaume Garcia