.

Així ha quedat la façana de 'La Fàbrica'.

Així ha quedat la façana de 'La Fàbrica'.

L’acte de bateig i d’inauguració va tenir lloc dissabte al migdia a l’equipament municipal, ubicat a l’avinguda de l’Avenc, 16, dins del marc de la celebració de la Diada Jove. Es va iniciar amb les paraules de la regidora de Joventut, Isabel Mondéjar, qui va donar la benvinguda a tots els presents i va fer públic el nom del guanyador del concurs ‘Posa-li nom al PIJ’, el qual va ser convocat pel Consistori durant el passat mes de febrer per tal que els joves trobessin un nom adient per a l’equipament.

Cristian Crusat, un jove rodenc conegut també com el Dj Cristian Live per la seva participació en diferents festes juvenils celebrades al municipi, va ser l’escollit pel jurat del concurs –format per la regidora Isabel Mondéjar, perAntonio Barrero, director del FIC-CAT, i per Manel González, tècnic de Joventut- per la seva proposta “La Fàbrica”. Crusat va recollir el seu premi, un diploma i dues entrades a Port Aventura, i va explicar el perquè d’aquest nom “atès que la nau on avui s’ubica el PIJ era fa molts anys una fàbrica vaig pensar que seria un bon nom, relacionant-lo també amb la fàbrica de joves que és ara”, va assegurar.

I es que, tal i com va explicar durant el seu torn de paraula Joan Plana, coordinador territorial de Joventut a Tarragona, Roda de Berà compta amb 1.003 joves que es beneficien diàriament del servei que els hi ofereix el PIJ, i va anunciar, de manera extraoficial, que l’Ajuntament de Roda de Berà rebrà 8.500 euros del departament de Joventut per al desenvolupament de polítiques i accions destinades al jovent.

Aquesta notícia va ser molt ben rebuda per l’alcalde de Roda de Berà, Pere Compte, qui va assegurar que les millores efectuades eren necessàries per al benestar dels joves així com per al manteniment del propi local atès que des de l’equip de Govern Municipal entenen la importància que té el PIJ com espai d’oci: “Aquí dins gaudeixen, juguen, estudien, pregunten i resolen els seus dubtes i es relacionen amb altres joves. Com a Ajuntament hem de vetllar pels drets i pel benestar social del jovent, fomentant la igualtat i la solidaritat, i hem de cobrir les seves necessitats d’oci i formació”, va afirmar.

L’alcalde també va detallar tota la sèrie de millores que el Consistori ha efectuat a l’equipament “gràcies a la subvenció rebuda per part de la Diputació de Tarragona, mitjançant el Pla d’Acció Municipal 2012 i a la subvenció per al manteniment d’equipaments culturals i d’interès ciutadà convocada al 2013 pel mateix ens supramunicipal, hem arranjat la coberta del Punt d’Informació Juvenil, uns treballs que esdevenien prioritaris per al bon manteniment del local dels nostres joves”.

Dins del mateix les humitats i el pas del temps havien malmès les parets i la Brigada Municipal les ha arranjat i les ha pintat. Les millores també han inclòs el canvi de la porta d’accés principal i un gran mural a la façana, un treball que el jove artista altafullenc Isaac Muñoz, ‘Leim’, va dissenyar i elaborar en tan sols tres dies. La seva obra, la qual ha aconseguit plasmar la realitat i el missatge que el PIJ de Roda de Berà vol transmetre, ha tingut una gran acollida entre els rodencs i rodenques, que mitjançant les xarxes socials el van felicitar i van elogiar la seva feina.

Tant Pere Compte com Isabel Mondéjar van esmentar la gran tasca que està duent a terme la nova associació juvenil Roda Jove la qual va néixer fruit de la “bona relació entre l’Ajuntament i els joves del Punt d’Informació Juvenil”. La regidora de Joventut va fer lliurament al president de l’entitat, Raül Riera, de les claus de la sala que a partir de dissabte els joves de l’associació tenen dins del local municipal de joventut.

La cita va comptar també amb la presència del diputat al Parlament i veí de Roda de Berà, Rafael Luna; de Frederic Adan, president del Consell Comarcal del Tarragonès; dels regidors de l’equip de Govern, Cèlia Treserres, Llorenç Miró i Josep M. Marco; i del regidor Alberto Alcaraz, així com de nombrosos joves i veïns del municipi.

Per cloure la cerimònia els membres del grup torrenc de break dance Be Water Studio van oferir una exhibició, els quals hi tornaran a ser a Roda de Berà el dia 21 de juny per participar en el festival “Old School Party” que se celebrarà al teatre del Casino Municipal a partir de les sis de la tarda.