.

.

TOTS 21

Regidors de l'Ajutament de Roda de Berà. Foto: Cedida

Regidors de l’Ajutament de Roda de Berà. Foto: Cedida

Durant el passat ple celebrat a Roda Berà -24 de setembre- es va donar una situació singular. Tres de les formacions polítiques que conformen el consistori -ICV, PP i CiU- van presentar per separat una moció amb el mateix contingut, el de donar suport en l’acollida de refugiats sirians. Una vegada presentades cap formació va voler enretirar la seva moció i totes elles es van aprovar per unanimitat.

Durant el plenari, que va durar aproximadament 4 hores, també es va aprovar la modificació del pressupost per incloure una partida destinada a l’emissora municipal que es va veure malmesa fa uns mesos per un llamp. En total es destinaran uns 6.000 euros a la seva reparació.

La moció presentada pel PP per a la rebaixa de l’impost patrimonial que «no va ser aprovada, entre d’altres raons, perquè aquest impost el fixa el govern central», explica l’alcalde Pere Virgili.

La ubicació d’una cooperativa agrària tampoc va ser aprovada. El primer projecte per a la cooperativa es va presentar a finals del 2006 quan es van licitar les obres i es va procedir a les adjudicacions. El 2007 a l’Ajuntament fer una moció de censura, el projecte es va paralitzar i es va rescindir el contracte. Actualment «la situació econòmica en la que es troba el consistori no ens permet fer una gran inversió per a la nova ubicació de la cooperativa», explica Virgili, qui aclareix que el projecte haurà d’esperar entre un o dos anys per tirar endavant.

D’altra banda, el consistori de Roda de Berà va aprovar la moció presentada pel PP per a la «no adhesió a l’AMI».

Pere Virgili també ha explicat a Tarragona 21 que la ruptura entre el grup de CDC i Unió no afecta a la política local de Roda i ha descartat l’opció que els dos regidors d’Unió al municipi deixin el seu càrrec.