.

Els responsables municipals, a la urbanització Molí d’en Marc, on cal canviar tota la xarxa de canonades. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Riudoms acaba d’aconseguir dues subvencions que sumen 535.000 euros i que són les més altes dels últims 10 anys. Són fruit de les gestions iniciades ara fa gairebé un any, just a l’inici d’aquest mandat. Es destinaran a dos grans projectes.

La primera subvenció és de l’Agència Catalana de l’Aigua per millorar i renovar xarxes d’aigua. Des de l’Ajuntament de Riudoms s’hi va presentar un projecte per fer noves totes les canonades de la urbanització Molí d’en Marc, que sumen gairebé 4’5 quilòmetres i tenen prop de 50 anys d’antiguitat. Les obres començaran a finals d’aquest any i duraran uns vuit mesos. Serà el canvi de canonades d’aigua més gran que s’ha fet mai a Riudoms d’un sol cop.

Els tècnics de l’Ajuntament consideren que més d’un 25% de l’aigua que passa per les canonades del Molí d’en Marc s’acaba perdent. De fet, segons els càlculs, això són 39.000 metres cúbics perduts cada any. Amb això es podrien omplir 56 piscines com la municipal de Riudoms. Aquesta aigua té un cost d’uns 40.000 euros anuals, que ara s’estalviaran.


Altres notícies:


La segona subvenció és del departament d’Acció Climàtica per fer accions per lluitar contra el canvi climàtic. L’Ajuntament de Riudoms hi va presentar unes obres de tres carrers que ja estaven en marxa i que es van acabar a finals de l’any passat: muralla de la Font Nova, raval de Sant Francesc i travessia Maragall. Aquests tres carrers s’han fet nous i s’hi ha canviat la xarxa d’aigua. En aquest cas s’han aconseguit 235.000 euros per uns carrers que n’han costat 265.000. Això fa que gairebé tots els diners que hi havia reservats quedin lliures i es puguin utilitzar per altres projectes.

La subvenció de 300.000 euros per canviar les canonades d’aigua del Molí d’en Marc és la més alta que ha obtingut l’Ajuntament de Riudoms en els últims deu anys, mentre que la subvenció de 235.000 euros per pagar tres carrers reformats és la tercera més alta dels últims deu anys.

L’alcalde de Riudoms, Ricard Gili, destaca que “aquestes dues subvencions són fruit de l’esforç i la feina feta des de fa gairebé un any, que han acabat donant un molt bon resultat”. I afegeix que “l’objectiu és clar: davant l’actual context de sequera i sent conscients que l’aigua és un bé cada cop més escàs, cal tirar endavant projectes que permetin reduir el consum d’aigua. I això és el que estem fent a Riudoms, buscant i aconseguint recursos econòmics allí on faci falta”.