.

.

TOTS 21

Els 12 panells informatius expliquen els orígens riudomencs de l’arquitecte i com l’entorn natural de Riudoms inspirà la seva obra

Els 12 panells informatius expliquen els orígens riudomencs de l’arquitecte i com l’entorn natural de Riudoms inspirà la seva obra

L’Ajuntament de Riudoms ha finalitzat la col·locació dels 12 panells de la «Ruta Gaudí Riudoms»situats en diferents espais del nucli antic del poble. La ruta dóna compliment a un dels objectiusdel Pla de Dinamització i Competitivitat Turística de Riudoms, el pla estratègic que l’ajuntament haelaborat per situar Riudoms entre les destinacions turístiques de la Costa Daurada.La Ruta Gaudí Riudoms vol convertir-se en el punt de partida per conèixer els orígens de la vida iobra de l’arquitecte Antoni Gaudí i Cornet. Els 12 panells de la ruta endinsaran el visitant en elselements de l’entorn natural i de la infància de Gaudí que van inspirar la seva obra. Al mateixtemps, la ruta també explica l’arribada de la família Gaudí a Riudoms al finals del segle XVII i recorre les generacions fins al naixement de gaudí al Mas de la Calderera.

La ruta s’afegeix la Casa Pairal de Gaudí i a l’escultura d’Antoni Gaudí, inaugurada a finals degener d’aquest any, com a un altre element tangible posicionar l’estratègia turística de Riudoms alvoltant de la figura de Gaudí. El Pla de turisme defineix Riudoms com “el punt de trobada i comúdenominador entre l’imaginari, les formes, tarannà i caràcter que (…) esdevingueren la base i lainspiració de Gaudí” i també fixa l’objectiu de ser l’“únic lloc on descobrir i rememorar, totpassejant, la intensa vida, ment i obra d’un personatge únic i irrepetible”.

L’itinerari de la ruta, en forma d’espiral -com en nombrosos elements arquitectònics i decoratius del’obra de Gaudí- recorre els principals carrers del centre històric de Riudoms. Inicia el seurecorregut a la plaça de l’Arbre, un homenatge a Gaudí de l’Arquitecte japonès Hiroya Tanaka, ones barregen elements dels jardins japonesos i de l’arquitectura gaudiniana. A continuació, la rutafa una parada davant de la Casa Pairal i de l’Epicentre Gaudí, i continua fins a la Casa dels Nebot.Seguidament, enfila el carrer Major, el carrer de les Galanes i el carrer Sant Jaume, per acabar ala plaça de l’Església.

La ruta consta de 12 panells diferents, cadascun amb una aproximació als elements originals del’obra de Gaudí, amb un disseny totalment diferenciat en cada punt informatiu i inspirat en el motiugaudinià que tracta: la natura, la forma, el volum, els arcs, l’espai, l’equilibri, la llum… Tots els panells presenten escrits en català, però un codi QR permetrà en breu conèixer la versió web de laruta en castellà, francès i anglès.La ruta, a més de ser un atractiu cultural i per al turisme, pretén passejar el visitant pels carrerscomercials del nucli antic i apropar-lo a la plaça de l’Església, punt de trobada dels riudomencs endia de mercat i en moments de lleure; i punt neuràlgic del poble en les celebracions mésimportants, com la Festa de Barris o la Festa Major de Sant Jaume.