.

.

TOTS 21

El dia 6 de febrer es tancarà el període d’inscripció per les colles participants

El dia 6 de febrer es tancarà el període d’inscripció per les colles
participants

Enguany els amants dels focs, petards, enceses i carretilles tornaran a citar-se el proper 4 de maig a Riudoms (Baix Camp) en el 2n Concurs Nacional d’Enceses. La iniciativa, organitzada per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC), pretén fomentar la qualitat artística de les colles i servir d’aparador de l’àmplia diversitat artística d’enceses del país.

La festa seguirà el format de l’any passat, amb una doble ronda de competició: una sense restriccions, en la qual les colles podran gaudir de tot el material que s’hagin endut a la cita per fer l’encesa, i l’altra de caire improvisat, en què només podran usar el material que l’organització posi (sense coneixement previ) a la seva disposició.

La primera edició del concurs, que es va celebrar el 10 de març de l’any passat a Picamoixons (l’Alt Camp), va aplegar 470 diables d’11 colles participants i prop de 2000 assistents de públic. La Colla de Diables i Tambors lo Golafre, de Tortosa, va guanyar el primer premi, mentre que la Colla de Diables de Riudoms i la Colla de Diables La Vella de Gràcia es van fer amb el segon i tercer, respectivament.

Últims dies per inscriure’s Les colles que vulguin participar-hi tenen fins el dia 6 de febrer per inscriure’s. El comissari del concurs, Marc Gascón, ha assegurat que les inscripcions van a bon ritme i s’espera que s’intensifiquin aquesta setmana. De totes les colles inscrites adequadament, el dia 10 de febrer es triaran per sorteig les 14 que participaran al concurs, que seran dues en representació de cada vegueria.

Federació de Diables i Dimonis de Catalunya La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya està formada per 248 colles, distribuïdes en 41 comarques del Principat, les Illes Balears i la Catalunya Nord. Els diables, amb la seva participació en les cercaviles, en les processons i en els correfocs, s’han convertit en una part essencial de les festes majors de molts pobles i ciutats, amb més de 1.500 actes de foc anuals.