.

.

TOTS 21

L’alcalde, Pau Ricomà, durant la roda de premsa d’aquest matí. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha convocat aquest matí als mitjans en roda de premsa per afirmar no entendre la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de revocar les mesures de la Generalitat de Catalunya que demanava mantenir el toc de queda a ciutats com Tarragona. Ricomà (que diumenge ja va carregar contra el TSJC després de la macroconcentració nocturna a l’Arrabassada amb prop de mil persones) assegurava que “hem viscut dues nits molt complicades per causa dels botellots i l’incivisme. Hi ha una clara relació entre l’aixecament del toc de queda. Em preocupa la ciutadania i ara mantenim una cursa entre el ritme de les vacunacions, que s’ha frenat, i l’expansió de la variant Delta. Només així podrem recuperar totes les llibertats”.El batlle  apel·lava a la responsabilitat i al civisme per evitar les elevades concentracions de persones.

Ricomà remarcava que “hem aplicat mesures proporcionades per erradicar les situacions d’incivisme de les zones de Tarragona amb més concentració demogràfica. Volem crear el context on es puguin recuperar el ritme de vacunacions i més quan estem a les portes de l’inici del curs escolar. Hem d’aconseguir la immunitat de grup i recuperar el més aviat millor la llibertat, perquè això significarà superar la situació en què ens obliga a viure la pandèmia”.

Dades del ‘Dispositiu Botellot’  

Pel que fa a les incidències produïdes aquest cap de setmana, es manté el Dispositiu Botellot, amb coordinació amb Mossos d’Esquadra, que consisteix a prevenir i dispersar aquelles persones que realitzen botellots incomplint les ordenances municipals i les mesures sanitàries en vigor. Aquest dispositiu té un doble objectiu: d’una banda que es compleixin les mesures sanitàries i municipals i, de l’altra, contribuir al descans dels veïns. En concret, divendres 20 d’agost la Guàrdia Urbana no va detectar cap concentració de persones consumint alcohol ni al Camp de Mart, ni al parc del Francolí, ni a l’ermita de la Salut, ni a l’esplanada de terra que toca al cementiri, ni a la Vall de l’Arrabassada, a tocar de l’ITV. En canvi, es van concentrar entre 200 i 300 persones a la platja de l’Arrabassada. La Guàrdia Urbana també va detectar un grup de 200 persones a la platja Llarga i un centenar més a l’estacionament de la platja del Miracle.

Pel que fa a dissabte, 21 d’agost, es van detectar 80 persones a la platja Llarga,  i 200 més a l’estacionament del Miracle i un miler de persones es van concentrar a la platja de l’Arrrabassada. Guàrdia Urbana, conjuntament amb Mossos d’Esquadra, van desallotjar la platja a les 4.20h. la qual cosa va provocar molèsties veïnals així que anaven marxant en direcció a la Vall de l’Arrabassada i Via Augusta, uns problemes que van anar resolent els agents de la policia sense més problemes.  Finalment, aquesta matinada no s’ha produït a la ciutat cap botellot, ni al centre de la ciutat ni a les platges.

Per últim, recordar que el Dispostiu Botellot consisteix en realitzar rondes de vigilància i controls als diferents districtes de la ciutat:

· Al districte Llevant, vigilància i controls a l’ermita de la Salut, a plataforma multifuncional del Miracle, a parcs i places de La Mora. També es fa un control a les platges.

· Al districte Nord es controla l’Oliva, el parc de la Muntanyeta – Pedrol, la zona del darrera del Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau i el Pont del Diable.

· Al districte Ponent es fan vigilàncies al polígon comercial Les Gavarres, entorn del parc de La Coma i parcs i places dels diferents barris.

· Al districte Eixample es vigila el parc de Tarragona 2 i el parc del Francolí.
· Al districte Centre es fan controls al Camp de Mart, Parc Saavedra, Cr. Josepa Massanes i pàrquing dissuasiu del Cementiri.

Redacció