.

.

TOTS 21

L’alcalde de Tarragona destaca que és «molt difícil» donar una «informació veraç» a la ciutadania en poc temps. Foto: tgn21

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha reconegut que hi ha hagut «alguna ordre contradictòria» a la ciutadania sobre si s’havia de confinar, o no, arran de l’explosió a l’empresa IQOXE de la Canonja. Minuts després de la deflagració per les xarxes socials s’ha decretat el confinament a diferents municipis. Segons la versió oficial facilitada per Interior i Bombers, i avalada per Ricomà, es tractava d’un confinament «preventiu», i que les sirenes de risc químic no han sonat perquè instants abans d’activar-se ha arribat un informe de Bombers que apuntava que no hi havia toxicitat. Pel batlle «és molt difícil» donar una «informació veraç» a la ciutadania en poc temps i ha qualificat d'»espectacular» la coordinació dels cossos d’emergències.

Ricomà s’ha mostrat comprensiu amb «l’angoixa» dels veïns propers a la zona afectada i ha indicat que la decisió que no sonessin les sirenes d’advertència a la població per risc químic s’ha pres per l’informe sobre la qualitat de l’aire elaborat pels Bombers que indicava que no hi havia toxicitat a l’aire. Amb tot, ha explicat que l’administració hauria de «saber transmetre que les sirenes sonen quan hi ha d’haver confinament». Segons ell, el confinament demandat des de Twitter ha estat «preventiu». «Davant del dubte no s’ha de sortir de casa. Sí que hi ha hagut alguna ordre contradictòria que s’ha corregit», ha reconegut el batlle. Ricomà ha explicat que la decisió d’activar, o no, les sirenes es pren en funció de les anàlisis que fan els Bombers, que transmeten els resultats a Protecció Civil de la Generalitat, que és qui alerta la població.

Ricomà ha estat preguntat sobre un cotxe de la Guàrdia Urbana de Tarragona que, a través de la megafonia del vehicle, ha demanat el confinament de les persones que hi havia al carrer, al barri de Bonavista de la ciutat. L’alcalde ha dit desconèixer aquesta situació concreta. I ha afegit: «La informació és mol difícil donar-la. Cal que sigui veraç i això demana fer una anàlisi de la situació».

L’alcalde ha reconegut que Tarragona conviu «amb una indústria que té un risc» i ha assegurat que, «com altres vegades, es farà la investigació pertinent» per esclarir les causes del sinistre. Finalment, ha afirmat que la coordinació dels diferents equips d’emergències i cossos de seguretat «ha estat espectacular» i que «davant la situació crítica la resposta ha estat molt bona».