.

.

TOTS 21

Xavier Puig (número 3), Carme Mas (candidata per Moviment d'Esquerres) i Pau Ricomà, cap de llista

Xavier Puig (número 3), Carme Mas (candidata per Moviment d’Esquerres) i Pau Ricomà, cap de llista

Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres-Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC) es proposa fer de la Part Baixa un espai singular de Tarragona, aprofitant la seva arqueologia, els equipaments i fent sinergies amb el Serrallo i el Port. “Aquesta zona de Tarragona ha estat oblidada durant dècades pels successius Ajuntaments de Tarragona. Hem de transformar integralment aquest espai incrementant la vida social, cultural i la reforma dels seus habitatges; dinamitzar el comerç i l’activitat econòmica del barri i gaudir dels nombrosos espais actualment desaprofitats per a la realització de múltiples activitats”, afirma el candidat d’ERC a l’alcaldia de Tarragona, Pau Ricomà.

Per aconseguir-ho, la coalició que encapçala Ricomà (formada per ERC, MES i MDC) es proposa cinc actuacions bàsiques. D’entrada, declarar la Part Baixa àrea de Conservació i Rehabilitació, que implica protegir els drets del ocupants legals, entre altres mesures. En segon lloc, construir un pas soterrat per vehicles a l’estació, alliberant així al carrer Reial d’excés de trànsit.

El tercer pas seria fer de les places del Carros i dels Infants dos espais de vida social; punts de trobada i esbarjo. En quart terme, els republicans proposen crear un Centre de Creació Artística al Palau Firal, un espai de trobada i de coworking pels artistes de totes les disciplines. I, en darrer lloc, aposten per impulsar un pla de dinamització comercial, amb la realització d’actuacions com la peatonalització de carrers i la promoció comercial.

Mesures urgents

Com a mesures urgents, ha identificat Pau Ricomà, “la falta de neteja i de seguretat són mancances evidents de la Part Baixa. Cal més presència policial de dijous a dissabte nit, a més, de vigilància en les escales del pas subterrani de la Plaça dels Carros per evitar vandalisme, ja que les escales mecàniques i els ascensors que mai funcionen, impedint el pas de cotxets d’infants i de persones amb mobilitat reduïda”, assenyala Ricomà.

ERC-MES-MDC també denuncia que la falta de manteniment dels embornals als carrers Smith, Reial i Jaume I “comporta episodis amb d’olors i insectes, i el dèficit de neteja dels contenidors d’escombraries crea males olors i insectes”. Per això, la candidatura independentista critica” l’evident manca de neteja i manteniment de les places dels Carros i dels Infants i adverteix que cal recuperar-les ja que actualment ha no hi juguen nens i nenes i cal arranjar, doncs, els parcs infantils i incrementar l’ombra a l’estiu”.