TOTS 21

El pregoner de la Setmana Santa 2021 signant el llibre d’honor de l’Ajuntamen. Foto: Manel R. Granell

Aquest migdia l’alcalde, Pau Ricomà, ha presidit el tradicional pregó de la Setmana Santa de Tarragona, que enguany ha anat a càrrec de Jordi Sentís, metge i apassionat de les tradicions tarragonines, molt vinculat a la Setmana Santa. L’acte ha tingut lloc a la capçalera del Circ romà de Tarragona i s’ha pogut seguir en streaming per Zoom, mentre que posteriorment es podrà visionar per TAC12. A causa de la pandèmia, l’acte s’ha realitzat amb aforament restringit i per assistir-hi calia invitació prèvia per part l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona.

Ricomà ha obert l’acte recordant les víctimes de la pandèmia i tota la gent que n’està patint les conseqüències i destacant, en un espai romà, la particularitat de la Setmana Santa tarragonina per tenir lloc en “escenaris de l’època en què van succeir els fets que commemora la festivitat”. Seguidament, el president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, Francesc Seritjol, ha presentat el pregoner com un “tarragoní orgullós de ser-ho” i ha vogut destacar l’adaptació d’una Setmana Santa que s’ha hagut de reinventar per continuar endavant.

En el seu pregó, Sentís no ha volgut oblidar la situació difícil que s’està vivint i ha destacat la fusió de la tradició i la fe amb la cultura popular que representa a Tarragona la Setmana Santa: “Les tarragonines i els tarragonins ens podem posar igual una Vesta o un vestit d’Armat que tocar la gralla per Santa Tecla, portar un element del bestiari o lluir una camisa d’una de les colles castelleres de la ciutat”.

Finalment, l’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha estat l’encarregat de cloure l’acte fent menció especial al pregó de l’any passat, a càrrec el director del Museu Bíblic Tarragonense, Andreu Muñoz, que ha estat present en un acte que no es va poder realitzar presencialment el 2020.

En acabar el pregó, la comitiva s’ha traslladat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona, on el pregoner de la Setmana Santa 2021 ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament i el de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa. En el mateix acte, el pregoner del 2020, Andreu Muñoz, ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament, ja que l’any passat no ho va poder fer a causa del confinament total decretat a l’inici de la pandèmia.

Redacció