.

Imatges de la jornada. Fotos: David Oliete

Avui a les 10 del matí ha començat el tradicional acte de l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova, en motiu de la commemoració de la Diada de l’11 de setembre.  En el seu parlament institucional l’alcalde, Pau Ricomà, ha fet una crida al diàleg per tal de buscar una solució al conflicte català. “Quan es diu que en democràcia es pot parlar de tot, s’ha de poder parlar de tot, debatre-ho tot i posicionar-se respecte a tot”. En aquest sentit, Ricomà ha expressat que “el diàleg i l’amnistia han de ser les bases d’una societat on ningú se senti exclòs. Amb tot el respecte a les posicions i als drets de les minories”.

L’alcalde també ha fet una crida a construir entre tots una societat més justa amb serveis i oportunitats per a tothom. Finalment ha esperonat a la ciutadania de Tarragona a “refermar el nostre compromís amb un país de tothom i per a tothom”.

Un cop acabat el discurs, l’alcalde ha fet l’ofrena floral acompanyat dels portaveus de la corporació municipal. Posteriorment, entitats econòmiques i sindicals, partits polítics, entitats culturals i finalment entitats esportives han anat fet l’ofrena de manera esglaonada. L’acte ha comptat amb l’acompanyament musical Banda Unió Musical de Tarragona i el Cor Gregal que han interpretat ‘El Cant del Poble’ i el ‘Cant dels Segadors’.

Com és tradicional cada 11 de Setembre, el consistori s’ha adherit al record de la comunitat xilena a l’expresident Salvador Allende. Foto: Ajuntament

En l’acte, també hi han participat els sindicats d’UGT, CCOO i USOC i la majoria dels partits polítics tarragonins, a excepció de Ciutadans i el PP. L’acte solemne ha acabat amb el Cant dels Segadors, interpretat per la Banda Unió Musical de Tarragona i el Cor Gregal, que també han tocat el Cant del Poble durant la cerimònia.

Aquest no ha estat l’únic acte de la Diada organitzat a Tarragona. A ritme dels tambors de la colla de diables Foc i Gresca, un centenar de persones han marxat des de la plaça de la Font fins a la plaça de les Cols, passant pel carrer Major, en cercavila. L’acció, organitzada per la Coordinadora 11-S, ha comptat amb la lectura d’un manifest, a través del qual han denunciat la situació dels represaliats, l’atac a la llengua i la precarietat patida en diversos sectors i professions arran de la pandèmia, entre d’altres. La protesta ha acabat amb l’actuació musical de Fetitxe13.

Redacció / Mar Rovira

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */