.

.

TOTS 21

La plaça del Mercadal ja està a punt per a la Diada de Sant Jordi. Foto: Cedida

La plaça del Mercadal ja està a punt per a la Diada de Sant Jordi. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Reus, amb la coordinació de Reus Cultura, té a punt tota la logística perquè la ciutadania pugui celebrar la Diada de Sant Jordi 2023. El repartiment de les parades es farà a la plaça del Mercadal, la plaça de Prim, el raval de Santa Anna, la plaça del Castell, el carrer de la Mar, el Fossar Vell, la plaça del Teatre i l a plaça de Sant Pere.

A la Diada de Sant Jordi de Reus hi haurà una setantena de parades d’entitats, 12 floristeries i 9 llibreries. A la plaça del Mercadal és on hi haurà les floristeries, les llibreries i els mitjans de comunicació que realitzaran durant tot el dia activitats extraordinàries amb motiu de la Diada. També s’hi duran a terme les diferents activitats programades i les presentacions de llibres i signatures amb els autors locals com a principals protagonistes.

Revetlla literària
Una de les activitats més destacades de Sant Jordi és la presentació de les novetats editorials de l’any. L’acte es farà avui divendres 21 d’abril, a les 19:00 h, a la Biblioteca Central Xavier Amorós i tindrà el format de revetlla literària. Enguany, amb motiu de la commemoració de l’Any Amorós, la presentació de les novetats es farà al voltant de la proposta escènica “I jo et diria Amorós”, a càrrec de Rosa Mateu (veu) i Pau Terol (música). Des de Sant Jordi de l’any passat fins al Sant Jordi d’enguany s’han editat 165 obres d’interès local i s’exposen al vestíbul de la Biblioteca Xavier Amorós fins a l 7 de maig.

El programa de la Diada
A la parada de l’Ajuntament podreu consultar les darreres publicacions dels autors i autores locals. Durant el dia hi trobareu la Bibliografia de Xavier Amorós i el punt de llibre que edita la Biblioteca Xavier Amorós amb les darreres obres publicades.

De 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 21:00 h, a la Casa Navàs, 3a Edició del Navàs Market de Sant Jordi. Mercat d’art i artesania local.

De 10:00 a 14:00 h, al Gaudí Centre, «Et dius Jordi, Jordina, Jorge, Georgina?» Si és així, podràs entrar gratuïtament al Gaudi Centre i endinsar-te a l’espai d’interpretació per conèixer la vida i l’obra del genial arquitecte.

A les 10:30 h, a la Casa Navàs, «El jardí màgic de Casa Navàs» visita-taller infantil adreçada a nens de 4 a 7 anys acompanyats d’un adult. Preu 11€ a www.casanavas.cat.

A les 11:00 h, a la parada de l’Ajuntament, obertura de la Marató de lectura de textos de Xavier Amorós. Vols venir a llegir un text escrit per Xavier Amorós? Poesia, prosa, article… pots inscriure’t a inscripcions.reus.cat

A les 11:00 h, davant la parada de la Casa de Misericòrdia, contacontes a càrrec dels voluntaris de l’entitat.

A les 11:10 h i a les 12:30 h, a la Casa Navàs, «Un somni amb caràcter» per celebrar l’any Lluís Domènech i Montaner, el famós arquitecte ens ensenyarà la seva obra en una visita exclusiva. Preu 17€ a www.casanavas.cat.

A les 11:30 h, a l’estand de l’Ajuntament, esmorzar per als lectors i lectores en motiu del 20è aniversari de les Biblioteques Municipals de Reus.

A les 12:00 h, pels carrers del nucli antic, cercavila del gegant En Peret Ganxet. Organitza: Associació Supera’t TEA Reus.

A les 12:00 h, al raval de Santa Anna núm. 2, recital a càrrec de Safareig Poètic. Organitza: Òmnium Baix Camp.

A les 12:00 h, al carrer Aleus, vermut en motiu del 25è aniversari del Ball de Cavallets. Organitzen: Ball de Cavallets – CRAC.

De les 12:30 a les 14:00 h, des de la plaça del Mercadal, Canal Reus emetrà un programa especial per Sant Jordi amb els autors del territori com a principals protagonistes.

A les 12:30 h, a l’estand de l’Ajuntament, presentació de les noves publicacions de l’Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona.

A les 12:30 h, a la plaça de la Patacada, Vermut Crispeter amb Frankie Boronat que presenta el seu nou projecte musical en solitari i a continuació música en vinil de Niloga Boys. Organitza: Associació La Crispeta que no peta.

A la 13:00 h, a la parada de l’Ajuntament, vermut amb els autors i autores locals i breus presentacions de les noves publicacions.

A les 14:00 h, pels carrers del nucli antic, cercavila del gegant En Peret Ganxet. Organitza: Associació Supera’t TEA Reus.

A les 16:30 h, a la parada de l’Ajuntament, cafè amb els autors i autores locals i breus presentacions de les noves publicacions.

A les 17:00 h, al raval de Santa Anna núm. 2, contacontes amb Antònia Farré i el seu conte El senyor No. Organitza: Òmnium Baix Camp.

A les 17:30 h, fins a dos quarts de 8 del vespre, a la parada de l’Ajuntament, marató de lectura de textos de Xavier Amorós.

A les 17:30 h, al raval de Santa Anna núm. 2, contacontes amb Núria Naval que explica el seu conte El caragol i el gira-sol. Organitza: Òmnium Baix Camp.

A les 18:00 h, al raval de Santa Anna núm. 2, contacontes amb Mònika Escuer amb el seu conte En Pere, un ratolí al Colmado Baró. Organitza: Òmnium Baix Camp.

A les 18:00 h, des de la plaça de Sant Pere, cercavila de la Geganta Arlet amb una cobla de tres quartans. Organitza: Colla Gegantera dels Alegre.

A les 18:00 h, a la plaça del Mercadal, audició i ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla Pare Manyanet.

A les 18:30 h, al raval de Santa Anna núm. 2, actuació del Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc. Organitzen: Òmnium Baix Camp i Orfeó Reusenc.

A les 18:30 h, al raval de Santa Anna núm. 2, concert de la coral Canta amb el Cor. Organitzen: Òmnium Baix Camp i el CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura.

A les 19:00 h, a la plaça de Prim, concert de l’Orfeó Reusenc.

A les 19:45 h, pels carrers del nucli antic, cercavila del Drac, el Drac petit i la Víbria.

A les 20:00 h, a la plaça del Mercadal, exhibició castellera a càrrec dels Xiquets de Reus.

A continuació, a la plaça del Mercadal, encesa del Drac, el Drac petit i la Víbria.

A les 20:00 h, il·luminació de la façana del Gaudí Centre en color blanc en honor a la festivitat de Sant Jordi.