.

Imatge de la roda de premsa d’aquest matí a l’Ajuntament, amb els representants de totes les parts implicades en el que s’ha presentat com el rellançament del projecte futbolístic de la ciutat. Foto: Tots21

Les restes del naufragi del CF Reus Deportiu provocat per l’innombrable Joan Oliver, el CF Reddis i l’ajuntament de la capital del Baix Camp han presentat aquest dimarts el nou projecte esportiu de futbol que ha de servir per enterrar el passat. En essència, l’acord es fonamenta en desviar la massa social i els equips base hereus del conjunt roig-negre cap al conjunt blanc-i-blau, que milita a Segona Catalana i és a hores d’ara l’equip de superior categoria del futbol reusenc. I a partir d’aquí, començar a caminar en un projecte que, obert a altres clubs de la ciutat i al canvi de nom i d’escut un cop el Reddis hagi complert el seu centenari l’any vinent, aspira a militar a Tercera Divisió a mitjà termini. Una intenció que es reforçarà amb la creació d’un equip femení que s’estrenarà de zero a la segona Catalana a partir de la temporada vinent i el manteniment dels Genuine, un experiència inclusiva que mereix surar per condicionants no tant esportius sinó socials.

Els representants de totes les entitats integrades en aquest redisseny del futbol de la ciutat han estat presents a la roda de premsa convocada aquest matí a l’Ajuntament. Xavi Roig, president del CF Reddis; Xavi Castro, de la Fundació Futbol Base Reus; Alexis Gómez, de la Plataforma Sempre Reus 1909; Josep Cuerba, regidor d’Esports; i l’alcalde, Carles Pellicer. El batlle ha dibuixat l’escenari, explicant que el punt de partida és un conveni signat per totes les parts amb vigència de quatre anys gràcies al qual s’aspira a deixar enrere “una imatge fortament danyada” de ciutat per culpa “d’una gestió especulativa” de la qual no ha volgut fer mes sang.

El consistori ha facilitat l’apropament de totes les parts per fer possible una sortida al malson. El Reddis aporta “l’aspecte competitiu i de referència com a principal equip de futbol masculí de la ciutat”. Per la seva banda, la Plataforma i la Fundació posen a disposició “el vessant social, associatiu i equips de base”. Des de l’ajuntament es facilitarà la utilització de l’Estadi Municipal de forma gratuïta al CF Reddis (que deixarà lliure el camp del Camí de Tarragona a altres clubs de la ciutat), i sel’s facilitarà recursos econòmics públics (sense precisar quantia) a partir del segon any de vigència per ajudar a consolidar el projecte. “No apostem per cap SAD. La impliació de l’ajuntament és total perquè volem que la ciutat torni a vibrar amb l’esport”

La implícita desaparició a mitjà termini del Reddis no era vist com un inconvenient per part del seu president. Segons Roig, 2el 99,9% dels socis del Reddis ho èrem del Reus, i hem de recordar que abans de la Guerra Civil es deia Nova Catalunya. Tots tenim també el cor roig-i-negre, i es tracta e sumar, no pas de colors o de noms”, afegia, recordant que aquesta temporada és tan atípica que la Segona Catalana no disputarà competició oficial sinó un torneig de Primavera d’inscripció voluntària sense efectes d’ascensos i descensos. “Estem pressionant perquè la Federació canviï la seva decisió i permeti als que s’inscriguin tenir el premi de poder pujar de categoria”, anunciava.

Castro apuntava que la fundació va seguir endavant “amb la voluntat de mantenir viva la flama roig-i-negra garantint la continuïtat dels equips base, del femení i Genuine. Però ens calia un referent” en matèria de club sènior masculí per no haver de començar de zero. Encara vinculats a la SAD, l’acord els peremtrà a partir de la temporada vinent vincular-se directament al Reddis i donar sortida als seus equips de base. “Tots compartim l’enyorança per aquells colors”, deixava anar.

Per la seva banda, Gómez assenyalava que “ara fa mig anys vam nèixer per mantenir agrupats als simpatitzants i socis en l’esperit roig-i-negre”. El conveni és una sortida per canalitzar tot aquest sentiment ara orfe, provinent també de les antigues penyes del CF Reus Deportiu.

J.S.