.

.

TOTS 21

La ciutat de Reus s’afegeix a les celebracions internacionals que commemoren, aquest dilluns 18 de maig, el Dia Internacional dels Museus. Durant tota la jornada (d’11:00 a 13:00 h i de 17:00 a 20:00 h) es podran visitar les exposicions permanents i les sales de reserva del Museu de la plaça de la Llibertat.

El dimarts serà l’espai del raval de Santa Anna el que, amb el mateix horari, oferirà jornada de portes obertes. A més, a les 19:00 h hi haurà una visita guiada a l’exposició “La vida dins la muralla. Una aproximació al Reus medieval”.

El dimecres, dia 20, el centre d’atenció seran el Centre de la Imatge Mas Iglesias i també l’antiga bòbila del Sugranyes, situada a l’inici de la carretera de Tarragona. Les visites a aquests dos espais també es realitzaran d’11:00 a 13:00 i de 17:00 a 20:00 h. Finalment, el 21 de maig a les 19:00 hores a la Sala 4 del Museu (pl. de la Llibertat, 15) es farà una conferència sobre L’Odissea d’Homer, vista a través de l’art.

Els ciutadans que visitin els diferents equipaments de l’Institut Municipal de Museus de Reus podran veure personalment, amb l’atenció i l’assessorament directe dels tècnics del Museu de Reus, els espais de treball i de reserva que habitualment no són visitables per al públic general, de manera que hom podrà conèixer de primera mà quines són les tasques patrimonials de conservació, de documentació, de recerca, de gestió i de difusió que es porten a terme en uns centres d’aquestes característiques.

La programació d’activitats que s’oferirà amb motiu del Dia Internacional dels Museus a Reus s’organitza en col·laboració amb l’associació Amics del Museu de Reus i té com a lema a la ciutat “Vine a conèixer la feina del museu!”.

El Dia Internacional dels Museus (DIM) és una iniciativa organitzada pel Comitè Internacional de Museus (ICOM) des de 1977 i promoguda pel Consell d’Europa. El lema internacional d’enguany és “Museus per a una societat sostenible”.