.

.

TOTS 21

Els nous dispositius, connectats al sistema semafòric, autogestionen la regulació del trànist d’acord a les noves necessitats de mobilitat detectades a la zona. Foto: Ajuntament

El servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana ha instal·lat aquesta setmana càmeres de control de cues per millorar la regulació del trànsit als passejos de Prim i de Sunyer, i a l’entorn de la nova parada de busos interurbans, traslladada de la plaça del Nen de les Oques al davant de la Biblioteca Cental Xavier Amorós.

Els nous dispositius, connectats al sistema semafòric, autogestionen la regulació del trànist d’acord a les noves necessitats de mobilitat detectades a la zona. Així, s’ha instal·lat al carrer del Doctor Frías una càmera detectora de la presència de busos que regula els semafòrs per facilitar la incorporació dels vehicles de transport col·lectiu als passejos només quan és necessari. Així mateix, també s’han col·locat càmeres de gestió de cues als passejos, que afavoreixen la circulació de vehicles pels passejos en cas de major densitat del trànsit.

La novetat tecnologia ha de contribuïr a afavorir la fluïdesa del trànsit. El servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana analitza ara els resultat de la mesura incorporada, però no descarta, si és necessari, fer nous ajustos un cop passats els mesos d’estiu, quan la ciutat recuperir els horaris i la densitat del trànist habituals.

La solució implantada a l’entorn de la nova parada de busos interurbans ja funciona amb bons resultats en altres punts de la ciutat com el raval de Jesús, la plaça de la Sang i el carrer de l’Amargura.

La nova parada de bus interurbà va entrar en funcionament el passat 26 de juliol. El nou emplaçament comporta el trasllat de parades dels autobusos interurbans de la plaça del Nen de les Oques amb l’objectiu de descongestionar la plaça per oferir un millor servei als usuaris, i afavorir, alhora, la mobilitat del trànsit. La nova parada del carrer Doctor Frias reuneix totes les condicions de seguretat pels seus usuaris i està equipada de marquesines, bancs i papereres, i serà accessible i adaptada per a persones de mobilitat reduïda. A més, compta amb panells electrònics informatius visibles i actualitzables pel que fa els horaris i les incidències en els serveis.

Redacció