.

.

TOTS 21

L’actuació, dotada amb un pressupost de 10.000 euros, contempla la col·locació de recipients per apagar i dipositar les cigarretes al costat de les papereres urbanes de la ciutat. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Reus ha iniciat la instal·lació de més de 500 cendrers i apagaburilles en diferents punts de la ciutat, en compliment d’una de les propostes més votades en l’edició 2019 dels Pressupostos Participatius. L’actuació, dotada amb un pressupost de 10.000 euros, contempla la col·locació de recipients per apagar i dipositar les cigarretes al costat de les papereres urbanes de la ciutat, per tal de minimitzar les actituds incíviques de les persones fumadores i que les burilles s’acabin llençant a terra.

L’Ajuntament ha adquirit un total de 50 cendrers i 500 apagaburilles, que s’instal·len en una paperera com a suport i que en facilita llençar posteriorment la cigarreta, una vegada apagada. Actualment s’ha finalitzat la instal·lació dels 50 cendrers i un centenar d’apagaburilles, concentrada principalment a la zona centre de la ciutat.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha mantingut aquest dilluns 7 de juny la reunió final de seguiment i retorn amb una de les persones proposants de la iniciativa. La proposta va ser presentada per Gina Castellano Tuesca i Marcelo Castellano i va obtenir 122 vots en el procés participatiu.

Durant la reunió, en la que també hi han participat tècnics dels departaments municipals de Participació i de Gestió de residus, s’ha informat que el desplegament que, una vegada completada la zona centre, s’estendrà per tota la ciutat.

Redacció